havadurum

CHP Adayı Muharrem Erkek Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek ve beraberindekiler, gazetemiz Çanakkale OLAY Gazetesi’ne ziyaret gerçekleştirerek, önümüzdeki yerel seçimlere ve CHP’ye ilişkin görüşmeler sağladılar. Erkek’e, İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı Can Ergun eşlik etti.

1378

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ile birlikte gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında gazetemiz sahibi Mehmet Özkurnaz ile birlikte önümüzdeki 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ve kent gündemine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmeler esnasında Belediye Başkan Adayı Erkek, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yaşanan fikir ayrılıklarına, seçim çalışmalarına, Ak Parti’nin Çanakkale’den adayının Jülide İskenderoğlu olmasına dair açıklamalarda bulunarak; “Benim siyasi yaşamımda, doğduğum, büyüdüğüm Çanakkale’ye, kentime hizmet etmek, en onurlu görev. Bunun bilinciyle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz ve bu güzel şehri gözümüzün bebeği gibi koruyacağız. Önemli bir marka haline getirmek istiyoruz Çanakkale’yi” şeklinde konuştu.

“Çanakkale’yi gözümüzün bebeği gibi koruyacağız”

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Çanakkale’ye OLAY Gazetesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında sorulan sorulara cevap verdi. Yerel seçimlere sayılı günler kalmasıyla birlikte seçim sürecinin nasıl geçtiğine dair detaylar veren Erkek; “Seçim süreci çok iyi gidiyor, partimizin takdiri ile belediye bankan adayı olduk, Çanakkale halkının da takdiri ile de seçilirsek de dünyanın en güzel şehri olan Çanakkale’ye de hemşehrililerimiz ile birlikte önemli hizmetler yapacağız. Çanakkale gerçekten dünyanın en güzel şehirlerinden biri, onun için Çanakkale’yi gözümüzün bebeği gibi koruyacağız. Uzun yıllar Çanakkale’de avukatlık yaptım, 20 yıl avukatlık yaptıktan sonra 2015 yılında milletvekili seçildim 8 yıl milletvekilliği yaptım, bunun 5 buçuk yılı hukuk ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı göreviyle geçti, 1 buçuk yılında da aynı zamanda genel sekreterlik görevini yürüttüm, öncesinde de Çanakkale’de mesleğimi icra ederken 2004-2014 iki dönem meclis üyeliği belediye başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Mesleki ve siyasi birikimimizi çalışmalarımızda kullanacağız, bunların çok büyük katkıları olacak. Milletvekilliği yapış olmamız, hem bürokrasi ilişkilerde, Ankara’daki ilişkilerde katkısı olacak çünkü Ankara’da yıllarca önemli görevlerde bulunduk. Çanakkale’de uzun yıllardır sosyal demokrat belediyecilik yapılıyor, bunu çok daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale’yi önemli bir marka haline getirmek istiyoruz”

CHP’li belediye sayılarının arttırılmasını hedeflediklerini dile getiren Erkek; “Önümüzdeki süreçte inanıyoruz ki belediyelerimizin sayısını arttıracağız, Marmara bölgesindeki belediyelerle birlikte önemli çalışmalara imza atacağız, bütünsel olarak bazı sorunlara el atacağız ama önceliğimiz tarih, kültür, çevre, turizm olacak, Çanakkale’nin aynı zamanda önemli bir üniversite şehri olmasını istiyoruz, üniversitemiz çok önemli. Yerel yönetim, üniversite ilişkilerini çok daha ileriye taşımak istiyoruz. Önemli projelerimiz var, zamanı geldiği zaman bir lansman ya da toplantı ile Çanakkale kamuoyu ile paylaşacağız. Her gün sokaktayız, il başkanımız, merkez ilçe başkanımız, arkadaşlarımız ile birlikte hemşehrililerimiz ile görüşüyoruz, konuşuyoruz, daha çok onları dinliyoruz, gerçekten büyük bir teveccüh var, samimi bir destek var, bu bizi çok mutlu ediyor, zaten Çanakkale halkının teveccühüyle, takdiriyle, onlardan aldığımız güç ile aday olduk, sorumluluğumuzun bilincindeyiz çünkü Çanakkale çok özel bir kent, çok müstesna bir coğrafyada yaşıyoruz. Benim siyasi yaşamımda, doğduğum, büyüdüğüm Çanakkale’ye, kentime hizmet etmek, en onurlu görev. Bunun bilinciyle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz ve bu güzel şehri gözümüzün bebeği gibi koruyacağız. Çanakkale’yi önemli bir marka haline getirmek istiyoruz, sadece Türkiye’de değil Dünya’da da. Çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Sivil toplum örgütlerimizi ziyaret edeceğiz, siyasi partileri, basınımızı ziyaret ediyoruz” diye konuştu.

“Her seçim döneminde parti içi mücadeleler zaman zaman olur”

Seçim süreci içerisinde yaşanan gerginliklere dair konuşan Erkek; “Cumhuriyet Halk Partisi, Dünya’nın en köklü partilerinden biri, bizde her seçim döneminde parti içi mücadeleler zaman zaman olur, olmalıdır. Aday adaylıklar olur, demokratik mücadeleler olur ama artık partimizin yetkili organları, partimizin adayını belirledi, hep birlikte adayımızla beraber yürümek. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği önemli bir toplum hizmetidir ve üye olmanın sorumlulukları vardır, ben şu anda bir sorun olduğunu gerçekten düşünmüyorum, evet belli tavırlar olabilir ama sonuçta biz hep birlikte çalışacağız, ben buna inanıyorum, diğer aday adayı arkadaşlarımızla, tüm partililerimizle birlikte tam bir birlik ve beraberlik içerisinde bu süreçte mücadele edeceğiz çünkü önemli olan kişilerin değil Çanakkale’nin başarısı. Barışın kenti Çanakkale’de daha ileriye taşımak için her şeyi birlikte çalışmamız lazım, bütün üyelerimiz de bu bilinçle hareket etmeli, dönem dönem böyle şeyler olur, geçmişte de yine kamuoyu araştırmalarına dayanarak, parti meclisimiz aday belirleme yöntemi de oldu, eğitim yoklamasının yapıldığı dönemler de oldu çünkü partimizin tüzüğünde bunların hepsi var, biz bunları bilerek aday adayı oluyoruz. Hep birlikte çalışacağız, il başkanımız, örgüt başkanımız, belediye başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız şu an hep birlikte çalışıyoruz, biz herkesle kucaklaşmak istiyoruz, Çanakkale için, partimiz için birlikte çalışmak istiyoruz” sözlerini kullandı.

CHP’li Erkek Jülide İskenderoğlu’nu tebrik etti

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayının Jülide İskenderoğlu olduğunun açıklamasının ardından İskenderoğlu’nu tebrik eden Erkek; “Sayın Jülide İskenderoğlu’nun açıklandığı gün akşam kendisini aradım, tebrik ettim, o da teşekkür etti. Tüm adaylıklar saygındır, ciddidir, önemlidir, sonuçta siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır, elbette adaylar olacak, demokratik bir yarış olacak ama Çanakkale yine Türkiye’ye örnek olacak bu süreçte. Önemli olan ilkeli olmalı, centilmence olması, Çanakkale’yi merkeze koyarak hareket edilmesi, ki ben böyle olacağını düşünüyorum ama biz yine kazanacağız çünkü bunu sokakta görüyoruz, gittiğimiz her yerde görüyoruz, 1989 yılından beri aralıksız sosyal demokrat belediyecilik yerelde iktidarda ama biz Çanakkale’ye halkının takdiri ile seçildikten sonra artık parti rozetimizi çıkaracağız, tüm Çanakkale’nin belediye başkanı olacağız ve hemşehrililerimizle birlikte yöneteceğiz, katılımcı demokrasiye önem vereceğiz, çok güzel yapacağız hep birlikte. Son derece demokratik, saygın bir süreç olacağını düşünüyorum” dedi.

(Dilan Kaynak-Seçkin Sağlam)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş