havadurum

CHP’li gençlerden anlamlı sergi

CHP İl Gençlik Kolları’nın organize ettiği ‘Adalet ve Demokrasi’ isimli serginin açılışı gerçekleştirildi.

690
 
 
 
Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Evirgen, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Işıl Bozyiğit ve çok sayıda partili katıldı.
 
Etkinlikte bir konuşma yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Işıl Bozyiğit; “Kimi ölüler bize ne kadar yakın, yaşayanların birçoğu ne kadar da ölü" diyordu Uğur Mumcu. Bugün aynı hisleri yaşıyoruz. Kimileri hayatta ve büyük mesafeler, belki yüzyıllar var aramızda... Kimileri artık nefes almıyor olsa da bugün yanı başımızda, kalabalıkların içinde, safların en önünde. Uğur Mumcu ve aynı yolu tutmuş diğer yürekli insanlar, sadece doğrunun peşinden gitti. Ve kuşkusuz doğruluk ulusları düze çıkaracak ve daimi kılacak tek anahtar. Onlar ellerindeki bu anahtarla kapıları tek tek açtılar ve ardında saklı kalmış karanlık ilişkileri ortaya çıkardılar. Onlar; Demokrattılar, barıştan, bilimden yanaydılar. Talana vurguna karşıydılar. Gerçek yurtseverdiler. Terörün her türlüsüne, bölücülüğe, gericiliğe karşıydılar. Din tüccarlarına karşıydılar. Atatürkçü düşüncenin gerçek savunucusuydular. Laiklikten ve hukukun üstünlüğünden yanaydılar. Ulusal bütünlükten yanaydılar. Bölücü ve dinci terörün üzerine korkusuzca gidiyorlardı. Namuslu gazetecilik yaparak halkın gerçekleri öğrenmesini sağlıyorlar, kalemlerini satmıyorlardı. Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin, Türkiye üzerindeki hain emellerini açıklıyorlardı. Onlar, kendilerinden önce katledilenlerin can hakkını en çok sorgulayan, araştıran kişilerdi. Tetikçilerin arkasındaki gerçek failleri ve bu işten kazanç sağlayanları tüm bağlantıları ile ortaya çıkarmışlardı. Koskoca devletin, kurumları ile yapamadığı ya da yapmadığı işi onlar başarıyor; korkusuzca halka açıklıyorlardı.
 
Bu nedenledir ki aydınlarımız, gazetecilerimiz, karanlık düşünceli kişilerin verdikleri emirlerle baskı ve zulüm gördüler. Arkalarında dul eşler, öksüz ve yetim çocuklar, acılı ana babalar bırakarak öldürüldüler. Kahpe katiller tarafından özellikle hedef seçildiler. Türkiye Cumhuriyetini yok etmeyi amaçlayan güçlerce planlanan tertiplerle haince katledildiler. İddianamesiz tutuklandılar, susturulmaya çalışıldılar. Ancak amaçlarına ulaşamayacaklar! Çünkü, Onların kelimeleri ve düşünceleri hepimizin nefesinde. Yıllar geçti... Unutmadık. Çünkü bizim acımızın zamanaşımı yok. Adaletin de olmamalı diyor ve onların çizdiği bu yolda devam ederek, bu uğurda canlarını veren tüm Demokrasi şehitlerimizi Adalet ve Demokrasi Haftasında saygıyla anıyoruz“ dedi.
 
Şiir ve müzik dinletisinin ardından etkinlik sona erdi.
 
 
 
 
 
Paylaş