havadurum

ChatGPT gelişmeye devam ediyor; Görebiliyor, duyabiliyor ve konuşabiliyor

ChatGPT, OpenAI tarafından sürekli geliştiriliyor ve yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor.

1584

Yapay zeka ile etkileşim gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İnsanların hayatlarına daha çok ulaşan yapay zekanın gelişmesi her gün daha çok artıyor. ChatGPT’nin geliştiricilerinden OpenAI, yapay zeka botunu yalnızca bir metin kutusuna cümleler yazarak değil, yüksek sesle konuşarak veya yalnızca bir resim yükleyerek yönlendirmenize olanak tanıyan yeni sürümünü kullanıma sunacak. OpenAI'ye göre yeni özellikler önümüzdeki iki hafta içinde ChatGPT Plus abonelerine sunulacak. Ücretsiz sürüm kullanan herkes kısa bir süre sonra bu özelliğe kavuşacak.

ChatGPT artık sesli yanıt verebilecek

ChatGPT’nin sahip olacağı yeni özellikle birlikte tıpkı Alexa, Cortana, Google Asistan veya Siri’de olduğu gibi ChatGPT ile sohbet edilebilecek. Uygulamaya ses gönderdiğinizde bunu metne dönüştürüp ve büyük dil modeline aktarıyor, bir yanıt alıyor, bunu tekrar konuşmaya dönüştürerek yanıtı yüksek sesle size aktaracak.

Görsel destekli yanıt üretebilecek

Uygulamaya gelmesi beklenen güncellemede, ChatGPT tıpkı Google Lens gibi çalışarak uygulamaya görsel yüklendiğinde size cevap verecek.

(Esra Güller)

Paylaş