havadurum

Cezalar arttı, vatandaş memnun

Trafik cezaları, yılbaşından itibaren yüzde 10,26 oranında arttırıldı. Vatandaşlar ise artan cezalarının trafik terörünü sona erdireceği görüşünde...

956
2012`nin trafik ceza rehberi açıklandı. Trafik cezaları %10.26 oranında arttı. En düşük ceza 53 lira ile minibüsçülere kesilirken, en yüksek ceza 1.385 lira olarak belirlendi. Kırmızı ışık ihlali 140 liradan 154 liraya; alkollü araç kullanıp ilk defa yakalananların cezası 590 liradan 650 liraya, araç seyir halindeyken cep telefonu ile konuşanların cezası 66 liradan 72 liraya, hız limitini aşanların cezası ise 140 liradan 154 liraya çıktı.
 
Artan ceza oranları ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar, cezaların caydırıcı olacağı görüşünde birleşti. Cezaların artmasından memnun olan vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
Hüseyin Suda
“Ne kadar caydırıcı olursa o kadar faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü kurallara uymamak gibi toplumsal bir alışkanlığımız var. Bunu da giderilebilir diye düşünüyorum. Tabi uygulanması kaydıyla.”
 
 
Ramazan Akdoğan
“Hiç caydırıcı olmayacaktır. Milleti bilinçlendirmedikten sonra cezalar caydırıcı olamayacaktır. İstediğin kadar ceza yaz. Yazsan ne olur. Değişen bir şey olmuyor.”
 
 
Levent Karakaş
“Trafik cezalarındaki artışın iyi olduğunu düşünüyorum. Cezalar artmalı. Caydırıcı olacaktır. Trafik kazaları cinayet gibi oluyor. Bunların önüne geçecektir.”
 
 
Selahattin Mutlu
“İnşallah caydırır. Cezaların artmasının faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü herkes çok kötü araba kullanıyor.”
 
 
Celal Dağ
“Bence kazaların önüne geçemez. Trafiği herkesin iyi bilmesi lazım. Trafik sadece kurallarla olacak iş değil. Kendi kuralları da olacak insanların. Okul önünden geçiyorsa ayağının bir tanesi frende olacak. Buna benzer çok şeye dikkat etmeliyiz.”
Paylaş