havadurum

Çevre sorunları irdelendi

Çanakkale Belediyesi Barbaros, Troia ve Esenler Sosyal Yaşam Evleri’nde Çanakkale Çevre Platformu temsilcileriyle `Çevre Sorunlarıyla` ilgili bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

1081
 
 
Bilgilendirme sunumu Çevre Platformu eski dönem sözcüsü Hicri Nalbant ve yeni dönem sözcüsü Filiz Tekin tarafından gerçekleştirilirken, Çanakkale`de çevre konusunda yaşanan sorunlar konuşuldu. Ülkemizde yaşanan termik santraller ve maden aranması hususu, Çanakkale ve çevresinde yaşanan çevre sorunlarıyla ilgili yaşanılan sorunlar üzerinde durulurken, Kazdağları’nın bugünkü durumu, maden arama firmalarının Kazdağları’na verdiği zararlar tek tek irdelenip, Sosyal Yaşam Evleri katılımcılarıyla detaylı bir şekilde tartışıldı. Sosyal Yaşam Evleri katılımcıları bilgilendirme toplantıları sonunda, Çanakkale Çevre Platformu Temsilcilerine aydınlatıcı bilgilerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
 
Tüketici hakları
Çanakkale Belediyesi Barbaros, Esenler, Troia Sosyal Yaşam Evleri’nde Tüketicileri Koruma Derneği (Tükoder) Çanakkale Şubesi ile birlikte ``Tüketici Hakları`` konulu bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Tüketicileri Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ve derneğin yönetim kurulu üyesi Mehmet Önsüz`ün katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmaları, dernek yetkililerinin konuyla ilgili anlatımlarından sonra, Sosyal Yaşam Evi katılımcılarının gündelik hayatlarında bir tüketici olarak yaşadıkları bire bir durumlarına yönelik soruları ve cevaplar şeklinde devam etti. Sosyal Yaşam Evi katılımcıları tarafından oldukça ilgiyle karşılanan bilgilendirme çalışmaları ile katılımcılar, bir tüketici olarak sahip olduğu haklar konusunda aydınlandı.
Paylaş