havadurum

Cevat Paşa, ölümünün 86'ıncı yılında anıldı

Çanakkale Savaşları kahramanı Cevat Paşa, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği ve Çanakkale Savaşları Harp Tarihi Araştırmaları Derneği tarafından gerçekleştirilen törenle ölümünün 86'ıncı yılında anıldı.

691

Çanakkale Savaşları kahramanı Cevat Paşa, Çanakkale Savaşları’nın 109’uncu yılında, Çanakkale Savaşları Harp Tarihi Araştırma Derneği’nin düzenliği törende anıldı. Cevat Paşa, ölümünün 86'ıncı yılında anılırken, törene birçok önemli isim katılım sağladı. Cevatpaşa Parkı’nda gerçekleştirilen anma programına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Çanakkale Savaşları Harp Tarihi Araştırmaları Derneği Başkanı Ahmet Yurttakal, Cevat Paşa'nın torunu Ayşe Saran, Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu ve kentliler katılım sağladı.

Cevat Paşa'nın torunu Ayşe Saran söz aldı

Cevat Paşa büstüne bırakılan çelenk ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Törende, Cevat Paşa'nın torunu olan Ayşe Saran, Cevat Paşa'nın torunu olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Cevat Paşa'nın torunu Ayşe Saran'a hediye takdiminde bulundu. Tören, fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş