Çeltik komisyonu toplandı

Çanakkale merkez ilçe çeltik komisyonu üyeleri toplantıda bir araya gelerek çeltik üretimini masaya yatırdı.

868
Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer’in başkanlığındaki toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. İlkay Uçar, Devlet Su İşleri 252.Şube Müdürlüğü temsilcisi Ziraat Mühendisi Yusuf Özdemir, Sağlık Grup Başkanı Hacı Akbaş ile çeltik üreticisi Nevzat Güngör katıldı.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda; 2012 yılı çeltik ekim izinleri, çeltik ekim sezonunda üreticilerin yapması gereken başvurular hakkında bazı kararlar alındı.
 
Toplantıda alınan kararlar şu şekilde: “Kumkale Ovasında (Kumkale, Tevfikiye, Halileli, Gökçalı, Kalafat, Çıplak Köyleri) 2012 yılında kesik sulama yöntemi ile 5.000 dekar alanda çeltik ekimine izin verildi. 2012 çeltik ekim sezonunda çeltik üreticilerinden alınan sıhhi tedbir ve ruhsatiye ücretinde artış yapılmayarak 2011 yılındaki gibi dekar başına 5,00 TL olarak alınacaktır. Çeltik üreticilerinin, ekim yapabilmek için Çeltik Ekim Kanunu`na göre çeltik komisyonlarından izin almaları zorunlu olduğundan çeltik ekecek üreticilerin 30 Mart 2012 tarihine kadar Çeltik Komisyonu`na başvuru yapması gerekmektedir. İzinsiz çeltik ekimi yapanları tespiti durumunda Çeltik Ekim Kanunu`nun 11. maddesi gereği idari para cezası verileceğinden üreticilerimizin bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir.”
Paylaş