havadurum

Çelik "Çanakkale 2019'da turizmin parlayan yıldızı olabilir.."

656

 Mayıs ayı içerisinde turizme can suyu olması açısından büyük önem taşıyan Küçükkuyu-Midilli seferleri başladı. TURSAB Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, seferlerle ilgili değerlendirmede bulundu. Seferlerin başlaması ile Avrupa üzerinden dünyaya kapı açıldığını belirten Çelik; “Eğer, çok çalışıp, çok tanıtırsak, 2019 yılı Troya 2018 Yılı’nın getirdiği sonuçlar ile Çanakkale bölgesi, Kaz Dağları bölgesi, 2019’da turizmin parlayan yıldızı olabilir” dedi. Çelik; “Midilli seferlerinin Çanakkale il sınırlarında başlamış olması, Çanakkale şehrinin Türkiye’de çok az şehre nasip olacak Avrupa’ya kapıların açılması anlamına gelir. Yani Çanakkale’miz, artık dünyaya Avrupa üzerinden bir köprü açmış durumdadır. Dolayısıyla biz Çanakkaleli turizmcilerin, bu konuyla ilgili üzerimize düşenin fazlasını yapmamız gerekir. Bu, tamamen Çanakkale körfez acenteleri için, turizmcileri için altın tepside sunulmuş bir fırsattır. Bunun için inanılmaz bir gayret sarf etmek gerekir. Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında Çanakkale turizmcileriyle birlikte çıktığımız bu yolda seferlerin başlamasıyla ilgili esas hedeflediğimiz konu Midilli adasına gelen Avrupalı ve Amerikalı müşterilere Midilli-Küçükkuyu arasındaki kısa mesafede Truva, Assos ve belki bir gece konaklamalı Çanakkale-Gelibolu Yarım Adasını gezdirmektir. Yani Çanakkale şehrine ulaşıma İstanbul üzerinden bir alternatif daha yaratmak, Avrupa üzerinden ana bir arter daha yaratmak ve Midilli üzerinden Çanakkale’ye taşımak bizim asıl hedefimizdir” dedi. 

 
 “Kesinlikle çok rağbet göreceğini düşünüyoruz”
Özellikle Midilli bölgesindeki yerel otoritenin kendilerine bu konuda çok yardımcı olduğunu belirten Çelik; “Çünkü haritaya baktığımızda coğrafi olarak Midilli’nin Antalya’sı diyebileceğimiz yerler ‘Petra ve Molivos’tur. Bu da Çanakkale için bir şanstır. Çünkü burası tam da Assos’un karşısında bir alan. Çünkü Avrupalılar şuanda Midilli’ye giriyorlar ve tatillerini yapmak için Molivos bölgesine geçiyorlar. Büyük tur operatörleri müşterilerini getiriyorlar ve 6 gece 7 gün kalıyorlar. Bu insanlar, konaklarken sadece Bergama’ya gidiyorlar. Yarım pansiyon konseptinde hizmeti aldıkları için akşam yemeğini otelde almak istiyorlar. Dolayısıyla bizim de Midilli hattında çalışan feribotumuz şu an sabah bin-akşam dön şeklinde. Bu karşı taraf için inanılmaz bir opsiyon. Biz de bunun kesinlikle çok rağbet göreceğini düşünüyoruz” dedi. 
 
“Başlangıç sayılarımız karşılıklı olarak çok iyi”
Çelik; “Bu konuda Ayvacık Kaymakamlığı’nın çok güzel çalışmaları var. Çanakkale Valiliğimiz, konunun başından itibaren savunucusu ve dinamo görevi görüyor. Sadece bu yıl ile ilgili handikabımız, feribot seferlerinin sezonun başında başlaması. Dolayısıyla öncesinde biz konuyla ilgili çok daha detaylı yurt dışı operatörlerinin programlarına yazdırma konusunda biraz geç kaldık. Midillideki yabancı meslektaşlarımız da bu şekilde düşünüyorlar. Büyük tur operatörleri yeni bir hattın açıldığının farkına vardılar ve 2019-20-21 programlarına Midilli’nin de yer alacağı ve fuarlar tanıtılacağı bilgisi geldi. Biz, bu konuda bilgi aldık hatta kendilerinden söz de aldık. Bu yıl bizim katıldığımız fuarların hepsinde Çin Şangay fuarından tutun da İspanya’daki Madrid fuarına kadar hep Midilli’den bahsettik ama  ‘program ne zaman başlıyorve fiyat nedir?’ denildiğinde kesin bir seçenek sunamadığımız için bu sezona hazırlık kısmını kaçırmış olduk” dedi.
  
“Hedef 2019-2020”
Dolayısıyla hedefin, 2019-20 ile ilgili olduğunu vurgulayan Çelik son olarak; Dolayısıyla bu yılki fuarlarda çok daha kesin olan feribot hattını, seferlerini, ücretlerini söyleyebileceğiz. Bunun da önümüzdeki yıl için çok daha iyi olacağını varsayıyorum. Bu konuda OHAL’in kaldırılması da bizim için çok büyük avantaj oldu. Çanakkale turizmi, yabancı misafirlerin Troya Antik Kente girişlerinin sayılarına bakacak olursak, Antalya ve İstanbul hava limanlarına girişlerine bakacak olursak OHAL’in kalkmasından sonra ciddi bir fark oldu. Dolayısıyla sadece geriye üzerimize düşen iki konu kalıyor. Birincisi çok çalışmak, ikincisi çok tanıtmak. Eğer, çok çalışıp, çok tanıtırsak, 2019 yılı Troya 2018 Yılı’nın getirdiği sonuçlar ile Çanakkale bölgesi, Kaz Dağları bölgesi, 2019’da turizmin parlayan yıldızı olabilir. Dolayısıyla bu yılki fuarlarda 2018 Troya Yılı sonucundaki en önemli meyve olan Troya Müzesi’nden bahsedebileceğiz. İnsanlar Midilli’ye gelmişler, orada 7 gün boyunca duruyorlar ve karşılarında Truva ve Assos duruyor ve sadece 1,5 saatlik uzaklıkta. Dolayısıyla tur operatörleri bu turu opsiyonlu olarak kendi misafirlerine satacaklar” dedi.(Baykal Sağlam)
Paylaş