ÇASİAD, büyüklerimizi unutmadı

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Esenler Mahallesindeki Hüseyin Akif Terzioğlu Daniş Acar Huzurevinde iftar yemeği düzenledi. ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenirken gece sonunda çeşitli hediyeler verdi...

658
 
 
Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) ramazan aynının en anlamlı iftarına imza attı. Esenler Mahallesi’ndeki Hüseyin Akif Terzioğlu Daniş Acar Huzurevi önüne kurulan iftar sofrasın da huzurevi sakinleri ile ÇASİAD üyeleri baş başa oruç açtı. İftar yemeğine Vali Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Defterdar Sacide Şakar, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, Vali Tuna’nın eşi Pervin Tuna ile ÇASİAD üyeleri katıldı. Huzurevinde yaşamını sürdüren yaşlılar ile ÇASİAD üyeleri aynı sofrayı paylaştı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte dua yapıldı. Protokol üyeleri, Çanakkaleli işadamları ile huzurevi sakinleri birlikte oruç açtı. Çalan tasavvuf ve halk müziği eşliğinde iftar yemeği yenirken ÇASİAD üyeleri, iftar yemeği boyunca yaşlılarla özel olarak ilgilenip, sohbet etti.
 
“Mesele karınları değil gönülleri doyurmak”
Gecede bir konuşma yapan ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız; “Gönül ister ki bu sofralar daim olsun. Bu sofralarda daim olsun. Mesele karınları doyurmak değil gönülleri, nefisleri de doyurmak. Peygamber efendimizin dediği gibi komşusu aç yatanın kendisi tok yatıyorsa o bizden değildir demesi gibi inanılmaz devrimci bir söylem inanılmaz evrensel bir söylem. Bu söylem doğrultusunda da bizler üzerimize düşenleri yapıyoruz” dedi.
 
Yıldız şunları söyledi; “Tacirlerin sırf para kazanmak değil gönülleri fetih etmesi gereken insanlar olduğunu düşünüyorum. Tüccarlar bu ülkede kazanıyor. Bu ülkenin insanı ile bütünleşmek bölüşmek zorundadır. Yunus Emre’nin söylediği gibi biriktirdiğiniz hiçbir şey sizin değil. Paylaştığınız şeyler sizindir. Bizde o söylemlerle büyüyen büyüğünü unutmayan, küçüklerini hiçe saymayan, her zaman yan yana omuz omuza olan toplumun evlatları olarak savaşta barışta ve bu topraklardaki konumumuz gereği Çanakkale ruhu ile birlik beraberliği oluşturmak zorundayız. Acıları paylaşırız azaltmak için, sevinçleri paylaşırız çoğaltmak için. Biz burada beraber olurken bunu düşündük. Büyüklerimize layık olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza gençlere örnek olmaya çalışıyoruz. Birlik beraberliği yürütmek için bu bağları kurmak zorundayız.”
 
“ÇASİAD’ı örnek almalıyız”
Vali Güngör Azim Tuna da yaptığı konuşmada; “ÇASİAD’ın gerçekleştirdiği bu etkinlik hepimize örnek olması gereken sosyal sorumluluk anlayışıdır. Bunun güzel bir örneğini yaşamış olduk. Huzurevine farkındalık oluşturma anlamını taşıyan güzel faaliyetlerinden dolayı ÇASİAD’I takdir ediyorum” dedi. Tuna şunları söyledi; “Huzurevimiz yakın bir zamanda el değiştirdi. Terzioğlu vakfı huzurevini işletiyor. Elimizden geldiği kadar eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Konum olarak keşke daha iyi bir yerde olmasını arzu ederdik. Bizde mevcut şartları iyileştirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı bizim yardımlaşma duygularımızın had safhaya ulaştığı kutsal bir ay. Herkes fakir muhtaç insanlara yardım etmeye çalışıyor. Bu güzel bir davranış. Bunu devam ettirmeliyiz. Gelecek nesillere aktarmalıyız. Çanakkale de olması bambaşka bir anlam ifade diyor. Yaşlılarımıza da sahip çıkacağız, engellilere, kadınlarımıza devlet koruması altında ki çocuklara da sahip çıkacağız. Bugün birçok sosyal meseleler yaşıyoruz. Bu meseleler artarak devam ediyor. Bu sorunlara toplum olarak sahip çıkmalıyız. Hepimiz aynı gemideyiz. Birimizin sorunu diğerini ilgilendirmemezlik edemez. Onların sorunlarına karşı duyarlı olmalı sıkıntılarını gidermek durumundayız.”
 
Başkan hediyeler verdi
Gecenin sonunda ÇASİAD başkanı Yıldız huzurevi sakinlerine hediyeler verdi. İftar yemeğinin ardından tek tek huzurevi sakinleri ile görüşerek örnek bir davranış sergileyen ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, yaşlılara bu anlamlı günün anısına hediyeler takdim etti.
 
 
 
 
Paylaş