Çankırıspor

Dardanelspor`un 17 Kasım 2013 pazar günü deplasmanda karşılaşacağı İç Anadolu ekibini tanıyalım

575
Çankırıspor, salon sporlarında faaliyet göstermek amacıyla Belediye Başkanı Raif Oktay’ın başkanlığında Mavi-Beyaz forma rengiyle 1993 yılında kuruldu. (2003 yılında forma rengine Kırmızı rengini ekledi). O günkü kurucular arasında, Raif Oktay, Ali Soydaş, Sadık Çağlar, Selahattin Gülburun, Süreyya Elmalı, Mehmet Uzun, Hasan Koç ve Hasan Basri yer aldı. Çankırıspor bu sezon iç saha maçlarını 5500 seyirci kapasiteli Atatürk Stadı`nda oynuyor. Takımın Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, kulübün başkanı Sevda Karaali Şireci.
1994 yılında belediye başkanlığına seçilen Ahmet Bukan belediyenin faaliyet gösterdiği spor branşları arasına futbolu da kattı. İki yıl Çankırı amatör kümesinde mücadele eden Belediyespor, arka arkaya şampiyonluklar yaşadı ve 3. lige terfi maçlarında Çankırı`yı temsil etme hakkını kazandı. Birinci tur maçları Amasya`da yapıldı. Amasya`da yapılan ilk tur maçlarını geçerek ikinci tura kalan Çankırı Belediyespor, ikinci tur maçlarını Elazığ`da oynadı. Güçlü takımların yer aldığı ikinci tur maçları sonrasında Belediyespor namağlup olarak 1995-1996 sezonunda 3. ligde oynamaya hak kazandı.
3. Lig`de fırtına gibi esen Belediyespor`da hedef, önce ikinci lige yükselmek ve daha sonra gidebildiği yere kadar gitmekti. Belediyespor bu hedefinden ilkine 2. lig B’ye yükselerek ulaşırken, bazı şanssızlıklardan dolayı A kategorisine çıkabilme amacını ise bir türlü gerçekleştiremedi.
2002 yılında yapılan mahalli seçimlerde belediye başkanlığını kazanan İrfan Dinç, 2. Lig B kategorisinde mücadele eden Çankırı Belediyespor’un fahri başkanı, Celal Kaman da kulüp başkanı oldu. Kulüp başkanlığını da 2009`a kadar Celal Kaman yaptı.
2009 yılında Anadolu Gösteri Merkezi işletmecisi Sevda Karaali Şireci kulübe talip oldu ve yapılan görüşmeler sonucunda Çankırı Belediyespor kulübü başkanlığına Sevda Karaali Şireci getirildi. Böylelikle Türkiye profosyonel futbol liglerinin ve Avrupa`nın ilk ve tek bayan kulüp başkanı Sevda Karaali Şireci olarak tarihe geçti. 2011-2012 sezonu öncesi kulübün ismi Çankırıspor olarak değiştirildi. OLAY SPOR
Paylaş