Çanakkalespor'un kuruluşu

958
Necdi Kumkaleli kuruluşu şöyle anlatıyordu: "2.Türkiye Ligine girmek için 1966 yılında müracaat ettik. İyi haber beklerken bir de cevap geldi. Lig 32 takım olarak dondurulmuştur. Aylar geçti, bir de gazetelerde okuduk. Çanakkale kenara itilmiş; Ordu, Giresun, Kastamonu, Uşak, Afyon ve Sivas 2.Lige alınmış, bize de bir emir, Çanakkale 3.Lige alınacak hemen cevap veriniz. Bunun üzerine idarecilerle bir toplantı yaparak karara vardık. 2.Ligden olduk, 3.Ligi kaçırmayalım, dedik. Ve bu kümeye dâhil olduk. Fakat, 3.Lig deplasmanı memnun etmedi. 3.Lig gruplara ayrılmalı idi. Sonra grup birincileri şampiyonluk için karşılaşmalı idi. Ama, bu güçlüğe rağmen yılmadan çalışıp 2.Lige gireceğiz. Federasyonu mahcup edeceğiz. Gelirimiz var. Pullar bastırdık. Şehirliler yardımda yarış ediyorlar. 50 bin liralık teminat mektubunu Garanti Bankası vermişti. Valimiz Celalettin Tüfekçi ve Vali Yardımcısı Mustafa Gönül, kulüp için çok faydalı oldular. Kulübümüz bölge binasındadır. Kapalı salon tamamlanırsa güreşe, boksa, basketbola ve voleybola ehemmiyet vereceğiz. Kayıkhanemiz de var. Yüzmeye de hız vereceğiz. Transferde genç futbolculara kıymet veriyoruz. 20-24 kişilik bir kadro kuracağız. Antrenörümüz Muhterem Ar, hem takımı çalıştıracak, hem de takımda yer alacak. Çanakkaleliler bizi destekliyorlar. Kısa zamanda Çanakkale kendini gösterecek. Her Şey Çanakkale İçin!" 
 
Bu sırada, Çanakkalespor`un Başkanı Avukat Necdi Kumkaleli, Asbaşkan Kemal Saygı, Muhasip Tevfik Çullu, Genel Kaptan İrfan Aras, İdare Amiri Suat Fenercigil, üyeler; İmadettin Elmas, Reşat Tabak, Şerafettin Budancer, Mehmet Sürgit, kulüp doktoru Sevinç Uysal, Fahri Başkanı Belediye Başkanı Sadi Fenercigil`di. 
 
Çanakkalespor`un kuruluş aşamasında kaderini değiştirecek olan teminat mektubuna imza atanlar; Necdi Kumkaleli, Kemal Saygı, Reşat Tabak, İmadettin Elmas, Fuat Gökhan, Suat Fenercigil, Sadi Fenercigil, Tevfik Çullu, Şerafettin Budancer ve Mehmet Sürgit`ti. Bu insanlar gelecekte birinci lige çıkacak olan Çanakaklespor`un temel taşını ilk koyan insanlar oldular ve "Herşey Çanakkale İçin" sloganıyla yola çıktılar. Bundan sonra Futbol Federasyonu Çanakkalespor Kulübünün Profesyonel Futbol Şubesi`nin kurulmasına izin veren kararı 1967 yılı Temmuz ayının 12`sinde kulübe ulaştı ve böylece Çanakkalespor da diğer büyük kulüpler gibi aynı statüye kavuşmuş oldu. 
 
Bu arada "Cumhuriyet Gazetesi" 10 Temmuz 1967 Pazartesi günü "Cumhuriyet Gazetesi Çanakkalespor`a Başarılar Diler." ibaresini taşıyan bir flama hediye etti. Flamayı Cumhuriyet Gazetesi "Ligde Yeni Yıldızlar" yazarı aracılığıyla kulüp mensuplarına iletti.
 
Çanakkalespor 1967-1968 sezonunda 3.ligde profesyonel olarak futbol maçlarına çıkarken sloganı "Her Şey Çanakkale İçin" idi
(Kaynak; Dr. Mithat Atabay - Çanakkale Travel)
Paylaş