Çanakkaleliler, nerede, kimle?

645

 BAL Ligi; 

4 İstanbul takımının zirve yarışına katıldığı Bölgesel Amatör Lig’in 14 takımlı 11’nci grubunda oynanan ilk 5 hafta maçlarında silik sonuçlara imza atan Çanakkale takımları 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 14.00’de başlayacak maçlarda galibiyet için uğraş verecekler. Çanakkale Dardanel puansız ve golsüz rakip Kırklareli İstasyonspor (18 Mart Stadı), Bigaspor Uzunköprüspor (Deplasman) ve Biga Adaspor Modafenspor’la (Deplasman) karşılaşacaklar.
 
Bayanlar Voleybol 2.Ligi;
Entresan bir rastlantı sonucu 3 Çanakkale Kulübü 11 takımın yer aldığı Bayanlar Voleybol 2.Ligi, 2.Grubu’nda mücadele veriyor. Çan KALE 1957 ile Yeşil Bayramiçspor ilk 3 haftadaki maçlarını hiçbir kayba uğramadan galibiyetlerle kapattı. Arcak. Biga Çiçekliddespor henüz beklenen çıkışı gösteremedi. Bu üç Çanakkale takımı Cumartesi ve Pazar günü çetin rakiplerle karşılaşacak. Cumartesi günü saat 15.00’de Çiçeklidedespor Biga’da Edremit Altınoluk ile kozlarını paylaşacak. Pazar günü Namağlup Yeşil Bayramiçspor’un Sultanları saat 13.00’de iç salonda Yalova Çiftlikspor’u konuk edecek. Yine Pazar günü saat 13.00’de flaş ekip Çan KALE 1957 Kocaeli Hasan Gemici Spor Salonu’nda İzmit DSİ.spor’la karşı karşıya gelecek. 
 
Engelliler Basketbol 1.Ligi;
Çanakkale temsilcisi olarak Tekerlekli Sandalye Basketbol 1.ligine katılan Boğazgücü sezonun ilk iki haftasını talihsiz yenilgilerle kapattı. Önce Aydın’a deplasmanda, ardından 18 Mart Spor Salonu’nda İskenderun takımlarına az sayı farklarıyla mağlup oldu. Transferde geçen sezonki oyuncularını rakiplerine kaptıran ve bu arada ekonomik koşullar nedeniyle yeterli düzeyde de transfer yapamayan Boğazgücü ligin üçüncü maçında cumartesi günü saat 17.00’de güçlü rakip Antalya ile Antalya-Kepez’de karşılaşacak.

Süper Amatör Lig;
12 takımın mücadele verdiği Çanakkale Süper Amatör Lig’de üçüncü hafta maçları oynanacak. Tümü Pazar günü yapılacak karşılaşmalarda Ezinespor-Çardakspor, Gökçeadaspor – Yenicespor, Küçükkuyu Gençlerbirliği – Kepezspor, Yeni Çanspor – Çanakkalespor, Geliboluspor – Bozcaadaspor ve Lapsekispor – Karabiga Belediye Gençlikspor kozlarını paylaşacak. Bozcaadaspor’un 6 puanla liderliğini sürdürdüğü Süper Amatör Lig’de güç dengeleri birbirine yakın olan bu takımların 90 dakikalık mücadelesinde alınacak her sonuç normal kabul edilecek. 
 
1.Amatör Lig;
 Bu kategoride maratonun ikinci maçları gösterime girecek. Saraycık-Hastanebayırıspor, Ayvacık Belediyespor – barbarosspor, Dümrek – Gümüşçayspor, Arslancaspor – Güneylispor ve Tarımspor – Yeşil Bayramiçspor karşı karşıyla gelecekler. Sezon sonu itibarıyla Şampiyon takımın doğrudan Çanakkale Süper Amatör Lig’e yükseldiği, oynanacak PLay-Off maçları sonunda 1 takmın daha mutlu sona ulaşacağı 1.Amatör Lig’de geçmiş yılların aksine sadece sonuncu olan 1 takım 2.Amatör Lige düşecek. 
 
U-15 Ligi;
Beşinci hafta maçları için sahaya çıkacak Çanakkale U-15’ler ligi takımları gençliklerinin bir tezahürü olarak kıyasıya mücadele veriyor. A grubunda 12 puanlı Barbarosspor, B grubunda 10’ar puana sahip Bigaspor ile Çanakkale Dardanel liderliklerini sürdürüyor.  Hafta sonu  ise A grubunda Arslancaspor – Barbarosspor, Kepezspor – Umutspor, Hastanebayırıspor – Bozcaadaspo, B grubunda Çiçeklidedespor – Çanakkale Dardanel ve Bigaspor – Yeni Çanspor maçları oynanacak. U-15 ligini Çanakkale Birincisi olarak bitiren takım, yaş grubunun Türkiye Şampiyonası’na katılacak.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş