havadurum

Çanakkaleliler de zamlardan kaçamadı; 200 gr ekmek 7 TL, 400 gr ekmek 14 TL

Yapılan son zamlarla birlikte 5 liradan satılan 200 gr ekmek, 7 lira oldu. Diğer illerde zamlı bir şekilde satılan ekmekler, Çanakkale'de de 7 liradan satılmaya başladı. Asgari ücrete gelen artışla birlikte birçok alanda yapılan zamlar fırıncıları da etkiledi. Bir çuval unun 500 liradan 624 liraya yükselmesine değinen Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahhatin İş; "Oduna gelen zam %61, asgari ücrete gelen zam %0.7, mayaya gelen zam %15" dedi.

819

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretlere artış yapılmasının ardından, enflasyonun artmasıyla beraber, alım gücünün düşmesi gibi nedenlerden ötürü akaryakıt, gıda, doğalgaz, elektrik ve birçok alana zam geldi. Ekmek fiyatları da zamlardan etkilendi. Zamlı fiyatları en son uygulayan şehirlerden biri olan Çanakkale`de de 200 gr ekmek 7 lira, 400 gr ekmek 14 lira olarak vatandaşlara sunuldu. Çanakkale OLAY Gazetesi`ne özel açıklamalarda bulunan Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahhatin İş, eskiden devletin fırıncılara un desteğinde bulunduğunu, ancak desteğin kesildiğini belirterek; "Bir çuval un 500 liraydı ardından 580 lira oldu, şimdi de 624 lira oldu" şeklinde konuştu.

Zamlar fırıncıları kıskacı altına aldı
Diğer illerde olduğu gibi Çanakkale`de de zamlı fiyatlar kendini göstermeye başladı. İstenilen fiyatları en son Çanakkale`nin uyguladığını vurgulayan Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahhatin İş; "200 gr ekmek 7 lira, 400 gr ekmek 14 lira. Asgari ücretlere gelen zamlarla beraber; kiralara, doğalgaza, benzine ve birçok şeye zam geldi. Diğer iller zaten fiyatlarını verdi, biz de en sonda 200 gr ekmek 7 lira olmak üzere fiyatları verdik. Fakat şöyle bir durum var; bir çuval un 500 liraydı ardından 580 lira oldu, şimdi de 624 lira oldu. Oduna gelen zam %61, asgari ücrete gelen zam %0.7, mayaya gelen zam %15, işte belirli şeyler hepsi faturalar var elimizde Türkiyede fırıncılara devlet tarafından un desteği veriliyordu, bunlar kesildi. Şimdi herkes kendi fabrikalarından alıyor ama bu fiyatlarda durur mu durmaz mı bilmiyorum, elimde fatura var; bir çuval un 624 lira. İşte bundan 2-3 hafta önce 580 liraydı, böyle devam ederse bilmiyorum ne olacak ama Allah sonumuzu iyi etsin. Şimdi istedikleri fiyatları diğer illerin hepsi verdi, en son biz verdik. 200 gr ekmek 7 lira verdik, artık Allah Kerim ne olur bilmem ama hemen 2-3 ay sonra diğer illerde belki aşağı düşer fiyatlar, bayi uzun sürer, mazot oldu 19 liradan 34liraya çıktı, belki fiyatlar aşağı düşer ama son durum bu" dedi.

Paylaş