Çanakkaleliler’in lig serüveni

Kent sporunu; futbol, voleybol, basketbol branşlarında ülke genelinde temsil eden Çanakkale Dardanelspor, Çanakkale Belediyespor, Bigaspor, Yeşil Bayramiçspor ile Bölgesel Amatör Ligde yer alan Bozcaadaspor ve Bigaspor haftayı zorlu maçlarla kapattı...

378
Ç.Dardanelspor A Takımı
Türkiye 3.liginde zirve yarışına katılan Futbol Direktörü Tamer Tuna yönetimindeki Kırmızı-Beyazlı takım evinde İstanbul ekibi Ümraniyespor`la 0-0 berabere kalarak, 2 puan yitirdi. Deplasman maçlarının aksine iç sahada kapanan rakipler karşısında zaman zaman sonuç alamayan Çanakkale Dardanelspor ligin ilk yarısının son maçında 3 puanı dış sahada arayacak. Kırmızı-Beyazlı takım 23 Aralık 2012 pazar günü saat 13.30`da deplasmanda Silivrispor`un konuğu olacak. Bu maçla tamamlanacak birinci yarı 4 haftalık bir aranın ardından 19 Ocak 2013 tarihinde yeniden gösterime girecek.
 
Ç.Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı
Türkiye 2.ligi A grubunda mücadele veren İsmet Güneşhan başkanlığındaki Mavi-Beyazlı Kulübün Bayanlar Voleybol Takımı Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu`nda oynadığı maçta Balıkesir Belediyespor`u 3-1 mağlup ederek, yeniden çıkış başlattı. Müsabakanın setleri 26-28, 23-25, 25-21, 21-25 sonuçlandı. Antrenör Vedat Mekik yönetimindeki Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı ligin akışı içinde 23 Aralık 2012 pazar günü saat 16.00`da 18 Mart Spor Salonu`nda Koç İ.Ö.O. ile karşılaşacak.
 
Yeşil Bayramiçspor Bayanlar Voleybol Takımı
 Bu sezon da iştirak ettiği Türkiye Bayanlar Voleybol 3.liginde ses getiren sonuçlara imza atan Yeşil Bayramiçspor zirve mücadelesi verdiği grupta bir rakibini daha kolayca alt etti. Bayramiç Spor Salonu`nda yapılan müsabakada İstanbul ekibi Esspor`u set vermeden mağlup eden filenin Yeşil-Beyazlı sultanları karşılaşmayı 25-22, 25-19, 25-13`lük sayılarla 3-0 kazandı. Yeşil Bayramiçspor Bayanlar Voleybol Takımı 23 Aralık 2012 pazar günü saat 13.00`de Silivri Spor Salonu`nda kozlarını Silivrispor`la paylaşacak.
 
Bigaspor Kadınlar Basketbol Takımı
Bu sezon ilk kez katıldığı Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Liginde (TKB2L) tecrübe aşaması yaşayan Lacivert-Beyazlı ekip Güney deplasmanından yenilgi ile döndü. Antakya`da Homend Şirince`ye 67-23 mağlup olan Bigaspor salon sonuçları ile olmasa bile mevcudiyetiyle Çanakkale ve ülke sporuna yeni bir renk getirdi. Lacivert-Beyazlı kızlar 23 Aralık 2012 pazar günü saat 15.00`de Biga Spor Salonu`nda Balçova Belediyesi Termal takımı ile karşı karşıya gelecek.
 
BAL (Bozcaadaspor, Bigaspor)
Bölgesel Amatör Ligin 15 takımlı 9. grubunda yer alan Çanakkale takımları Bozcaadaspor ile Bigaspor haftayı yine puan kayıpları ile kapattı. Bozcaadaspor evinde Bursa temsilcisi Yenişehir Belediyespor`a 3-2 mağlup oldu. Bigaspor deplasmanda Mudanyaspor`la 2-2 berabere kaldı (Goller; Metin ve Penaltıdan Mustafa). Bu sonuçlarla Bozcaadaspor 18 puanda kalırken, Bigaspor 10 puana ulaştı. Grupta 22 puan toplayan Ayvalıkgücü Belediyespor liderliğini sürdürüyor. Bozcaadaspor 23 Aralık 2012 pazar günü saat 13.30`da İstanbul`da hedefli Vefa, Bigaspor ise İlyas Bayram Stadı`nda aynı gün ve saatte bir başka İstanbul ekibi Büyükçekmece ile karşılaşacak.
Paylaş