havadurum

Çanakkaleli siyasilerin gündemi 'EKONOMİ'

1169
Yaşanan pandemi süreci ve ekonomik kriz birçok kesimi olumsuz etkilerken, bu durum siyasilerin de gündeminden düşmüyor. Çanakkaleli siyasiler CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar üretici ve esnafın içinde bulunduğu olumsuz ekonomik burumalar dair açıklamalarda bulunurken, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan`da devlet tarafından verilen destekler hakkında değerlendirmelerde bulundu. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu`nda yaptığı açıklamada, son beş yılın en kurak dönemini yaşadığımızı belirterek, gübre fiyatlarındaki yüzde 65`i bulan artışa dikkat çekti. Türkiye`yi bekleyen en büyük tehlikenin tarımsal üretimin düşmesi olduğunu belirten Özgür Ceylan, "Yüksek fiyat nedeniyle çiftçinin ihtiyaç duyulan gübreyi kullanamayacak oluşu sorundur" dedi. Özgür Ceylan gübre fiyatlarının fahiş bir şekilde arttığını belirterek, "Son bir yılda ürenin tonu yüzde 63 artarak iki bin 900 liraya, amonyum sülfatın tonu yüzde 40`lık artışla bin 500 liraya, DAP gübresinin fiyatı yüzde 64`lük artışla üç bin 450 liraya, 20`ye 20 taban gübresinin fiyatı da yüzde 50`lik artışla iki bin 400 liraya çıkmış durumdadır" dedi.
 
"Çiftçi borçlarını ödeyemiyor"
İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar çiftçilerin borçları karşılığında traktörlerinin ve ekipmanlarının haczedilmesine tepki gösterdi. Yüksek maliyetler nedeniyle, üretim yaparken borçlanmak zorunda kalan çiftçinin borçlarını ödeyemediğini belirten Yıldızlar, çiftçinin hasat mevsiminden sonra da yetiştirilen ürünlerin maliyeti karşılayacak fiyattan satamamasının haciz olaylarına neden olduğunu söyledi. İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar konunun dikkate alınması gerektiğini ifade etti.
 
"Pandeminin etkilerine karşı milletin yanındayız"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, devlet tarafından verilen destekler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yapılan yardımlar ve borç ertelemeleri ile ilgili bilgi veren Milletvekili Turan, tüm dünyada hayatın dinamiklerini değiştiren pandeminin olumsuz etkilerini minimize etmek için devletin milletin ve esnafın yanında olunduğunun altını çizdi. Turan: "Devletimiz insanı önceleyen bir anlayışla hareket ediyor. Salgından dolayı toplumun tüm kesiminin mağduriyet yaşamaması için adımlar atıyor" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş