havadurum

Çanakkaleli öğrenciler İzmir’de sahneye çıktı

Türkiye’nin “Liseli gençlere özel en büyük müzik yarışması” nın eleme etabı Ankara, Adana, İstanbul’dan sonra İzmir elemeleriyle tamamlandı. Hayalleri için İzmir elemelerinde sahneye çıkan Çanakkale Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi’ okulu Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması’nda büyük coşku yaşattı.

1127
Müzik için hayallerini arkadaşlarını ve enstrümanlarını alıp Çanakkale’den İzmir’e giden Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi`nin öğrencileri Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması’nın elemelerinde büyük coşkuyla yarıştılar. Şehirlerini temsil etmek için İzmir elemelerinde buluşan Çanakkaleli gençler bir yandan heyecanlarını paylaşırlarken gençlerin aralarındaki tatlı rekabet de dikkat çekti. İstanbul’daki büyük finale kalmak isteyen Çanakkaleli gençler Anadolu centilmenliğini yansıtırcasına hep bir ağızdan `İyi olan kazansın ama biz Çanakkale`nin İstanbul`da olmasını çok isteriz” dediler.
 
 
Yarışma festival havasında geçti
Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması’nda Ankara, Adana,İstanbul’dan sonra İzmir elemeleri de muhteşem bir katılım ve coşkuyla yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu ve End Productions, Liselerarası Müzik Yarışması`nın 17. yılında da gençleri sahnede ağırladı. Müzik Yarışması’nın İzmir elemeleri 28-29 Mart tarihlerinde İzmir Arena Bayraklı’da yapıldı. Toplam 13 ilden 119 okulun eleme heyecanını yaşadığı İzmir elemeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce liselinin hem yarışıp hem eğlendiği bir festival havasında geçti. Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması İzmir elemelerine, İzmir elemelerine İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Afyon, Uşak, Kütahya, Çanakkale, Ordu, Mersin, Bursa, Balıkesir olmak üzere toplam 13 ilden 119 okul katıldı.
 
 
Sırada final var
28-29 Mart tarihlerinde yapılan İzmir elemelerinden sonraki aşama 26 Nisan’da İstanbul’da yapılacak olan büyük final olacak. Ankara,Adana İstanbul ve İzmir’de büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşen Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması’nın eleme aşaması Ankara, Adana, İstanbul ve İzmir elemeleriyle son buldu. Şehir elemelerine katılan okullar müzik alanında ünlü ve başarılı isimler tarafından değerlendirilip seçildikten sonra 26 Nisan’da İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak olan finalde birincilik için yarışacak.
 
Gençlere Müzik Stüdyosu!
Binlerce liselinin dev sahnede kendilerini ve müziklerini ifade ettikleri Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması birincisine Vodafone FreeZone tarafından müzik stüdyosu hediye ediliyor. ‘Ne Kadar iyisin, Göster Kendini!’ sloganı ile yola çıkan Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması, katılımcılarının hem keşfedilmesini hem de hayallerine kavuşmasını sağlıyor.
Yarışmada icra kategorisinin yanı sıra en iyi enstrüman, en iyi erkek solist, en iyi kız solist, en iyi beste, en iyi orkestra, en iyi sahne performansı olmak üzere toplam 7 kategoride sürpriz hediyeler sahibini buluyor.
 
Vodafone FreeZone liselinin ve müziğin yanında!
Gençlere daha fazla özgürlük alanı yaratma hedefiyle yola çıkan Vodafone FreeZone, bu hedef doğrultusunda sinema, festival ve konser biletleri ile eğitim, giyim, yemek ve seyahat alanlarındaki sayısız avantajla milyonlarca gencin bütçesini hafifletiyor, onların gençliklerini özgürce yaşamasına katkıda bulunuyor. 2011 yılından bugüne 50’nin üzerinde konser ile 1 Milyonu aşkın FreeZone’luyu müzikle ve sevdikleri sanatçılar ile bir araya getiren Vodafone FreeZone liseli gençlerin müziğe olan tutkusundan hareketle Türkiye’de liseliler için düzenlenen en büyük müzik etkinliğine de 4 yıldır adını veriyor. Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması boyunca liseli gençler hem eğleniyor hem de ilk kez sahne heyecanını yaşıyorlar.
Paylaş