havadurum

Çanakkaleli Emekli sendikaları 'Büyük Ankara Mitingi' için Başkent'te

Disk Emekli-Sen ve Tüm Emeklilerin Sendikası Çanakkale Şubeleri, Anıtpark’ta başlayan ‘Büyük Ankara Mitingi’ne katılım sağladı.

1427

Tüm Emeklilerin Sendikası (2017), DİSK Emekli Sen ve Emekliler Dayanışma ve Sendikası(EDS) birlikteliği ile bugün 13.00'de Ankara Anıtpark'ta gerçekleştirilecek olan 'Büyük Ankara Mitingi' başladı.

Disk Emekli-Sen ve Tüm Emeklilerin Sendikası Çanakkale Şubeleri; 10 Aralık 2023 Pazar günü Ankara Anıtpark'ta yapılacak ‘Büyük Emekli Mitingi’ için, 9 Aralık 2023 Cumartesi akşamı saat 22.00'da Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’ndan yola çıkmıştı. Emekliler; kendilerini yolcu etmeye gelen, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin alkışlarıyla Kepez ve Çanakkale Belediyelerinin tahsis ettiği araçlara binmişti.

Hareketten önce açıklama yapan, Disk Emekli-Sen Çanakkale Şube Başkanı İrfan Kütüklü ve Tüm Emeklilerin Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Fatma Hazırcı; emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret için, asgari ücretin çekirdek ailenin insanca yaşam normlarına göre belirlenmesi ve en düşük emekli maaşının bu orandan aşağı olmaması için, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması için, Sendika haklarının engellenmesine son verilmesi için Ankara'ya gittiklerini belirtmişti.

Bu sabah Ankara’ya ulaşan sendika üyeleri, Anıtkabir ziyaretlerinin hemen akabinde, 13.00’de eylem için Anıtpark’ta bir araya geldi.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş