havadurum

Çanakkale'den '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı' mesajları...

552
Ülkenin işgal altına alınmasında sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal mücadeleyi başlamak amacı ile 19 Mayıs 1919 yılında Bandırma Vapuru ile Samsun`a çıktı. Milli Mücadele`nin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs gençlere armağan edildi. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 102`inci yılında da kutlanmaya devam ediyor. Çanakkaleli siyasi, bürokrat, sendika ve iş insanları 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladılar. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile yayınlanan mesajlar şu şekilde; 
 
Vali İlhami Aktaş; "Sevgili Gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan bu gün 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak istikbalimizin sembolü olan siz gençlerimize armağan edilmiştir. Tıpkı 102 yıl önce olduğu gibi istiklallerine ve istikballerine sarılan gençlerimizin bugün de aynı heyecanla, geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde ve sporda elde edecekleri başarılarla taçlandıracağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Her anlamda zorlu ve yıpratıcı olan pandemi sürecinin sizleri de çok derinden etkilediğini çok iyi biliyorum. Eğitim hayatları sekteye uğrayan, iş yaşamından, üretimden, sanattan, sosyal hayattan, arkadaşlarından ve pek çok şeyden mahrum kalan gençlerimizin yaşadığı zorlukları tahmin edebiliyorum. Ayrıca maalesef ülkemizin eğitim, ekonomi, genç işsizlik gibi içinde bulunduğu kötü tablo, gençlerin geleceğe dair kuracağı güzel hayalleri de etkiliyor. Yaşamlarınızın en kıymetli, en üretken, en keyifli zamanlarını gelecek kaygısıyla geçirmek zorunda bırakıldığınız zor zamanlardan geçiyoruz. Müthiş bir beyin göçü yaşıyoruz. Zeki, çalışkan, üretken gençlerimiz maalesef geleceklerini, onlara maddi manevi daha insani yaşam olanaklarını sunan başka ülkelere göç ederek aramak zorunda kalıyorlar. Öte yandan, bu sene 102. yıl dönümünü kutlayacağımız Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı da içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde geçirmemiz dolayısıyla, gençlerimizle ve kentlilerimizle bir arada kutlayamayacak olmanın burukluğunu yaşıyoruz. Salgına yönelik tüm önlem ve kurallara uyarak, kısa sürede bu dönemi geride bırakmayı, geçmiş yıllarda olduğu gibi gençlik konserlerimizde, rengarenk etkinliklerimizde değerli kentlilerimizle bir arada olarak bu kıymetli bayramımızı coşkuyla kutlamayı yürekten diliyorum. Bundan 102 yıl önce Samsun`da yakılan milli mücadele ateşinin ilk günkü heyecanıyla, başta yarınlarımızın mimarı gençlerimizin ve hepimizin en kıymetli ulusal miraslarından olan 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum."
Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu; "19 Mayıs 1919 tarihi şanlı tarihin en önemli dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, 102 yıl önce, Samsun`da yakılan bu özgürlük ve bağımsızlık ateşi hala geleceğimizi aydınlatıyor. 19 Mayıs emperyalist güçlerin aziz millete takmak istedikleri esaret prangalarının bertaraf edilmesinin belki de en önemli adımı. 19 Mayıs, her türlü imkansızlıkta, her türlü zorlukta bu milletin imanıyla ve kendine güvenmesiyle nasıl küllerinden tekrar doğacağının fotoğrafı ve kurtuluşa giden ilk adımıdır. Bu özel günü gençlerimize atfetmek, onların geleceğin büyük ve güçlü Türkiye`sinin inşasında ne kadar önemli bir sorumluluk verildiğinin adeta bir göstergesi. Bugün bizler de gençlerimizle birlikte daha müreffeh bir ülke inşa etmek için aynı motivasyonla çalışıyoruz. 19 Mayıs`ta yakılan hürriyet ateşini yüreklerimizde hep diri tutacağız. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bu kadim vatanı miras bırakan tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; Çanakkaleli hemşehrilerimizin, kıymetli gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı tebrik ediyoruz."
 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; "Ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının simgesi olan 19Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutluyor, başta Yüce Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."
 
Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas; "Söz konusu bayrağı, ezanı, vatan toprağı olduğunda canını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz Türk milleti, Atatürk`ün önderliğinde, bağımsızlık meşalesini 19 Mayıs ruhunun ateşiyle yakmış ve Anadolu`yu düşman işgalinden kurtarmıştır. Atatürk`ün, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin, 19 Mayıs ruhunun bilinciyle hareket ederek ülkemizi müreffeh yarınlara ulaştıracaklarından hiç şüphe yoktur. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeleri, hayatın her alanında daha çok aktif olabilmeleri, aydınlık bir geleceğe umutla bakabilmeleri için devlet ve milletçe elimizden geleni her zaman yaptık, yapmaya da hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutluyorum."
 
DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca; "Gençlerin kendilerini geliştirmesi ve gerçekleştirmesi için önlerindeki tüm engelleri kaldırarak, başta eğitim olmak üzere her alanda fırsat eşitliğini ve özgürlüklerini garanti altına almak devletin görevidir. Sanat, spor, bilim gibi alanlarda, gençlerimiz arasındaki etkileşim ve bağları arttıracak sivil toplum çabalarını, çalışma gruplarını ve projeleri destekleyerek, toplumsal güven ve birliği güçlendireceğiz. Aynı zamanda, spor eğitimi, sporun ve sporcuların teşviki, spor kültürünün yerleştirilmesi, spor alt yapısının geliştirilmesi, spor yönetim süreçlerinin iyileştirilmesi ve engelli bireylerin spora yönlendirilmesi konularında ilerleme sağlamak da öncelikli hedeflerimizdendir. Başta da söylediğim gibi bugün çok önemli bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygı ile anıyor, geleceğimizi ve Cumhuriyet`imizi emanet edeceğimiz gençlerimizi sevgi ile kucaklıyorum. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`mız kutlu olsun."
 
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram; "19 Mayıs, Türk Milleti`nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. 19 Mayıs 1919`un 102. yıldönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum."
 
Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu; "Atatürk`ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlerimiz, Atatürk`ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır. Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye`yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk`e, O`nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ne ve kazanımlarına, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitime her şeye rağmen sahip çıkacaktır. Yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güvencesi gençlerimiz başta olmak üzere, tüm ulusumuzun Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz."
 
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; "Şanlı tarihimizin çok anlamlı bir yıldönümünü yine gururla kutluyoruz. Türk Milletinin kaderine, istikbaline pranga vurmaya çalışanlara karşı Samsun`da başlayan bağımsızlık yürüyüşü olan 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin azim ve kararlılığının gücünün tüm Dünyaya ispatlandığı ve Cumhuriyet için verilen mücadelenin başladığı gündür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarının milli bilinci, büyük Vatan sevgisini Bandırma Vapurundan tüm Anadolu`ya bir kez daha saçtıkları bir gündür. Ülkesine, ailesine ve önce kendine karşı sorumluluklarının bilincinde, yüreği Vatan sevgisi ile çarpan Türk Gençliğine güveniyoruz. Vatanına ve Milletine bağlı Türk Gençliğinin bu sevgisini hep yaşatarak emanetini gelecek kuşaklara aynı hissiyat ile devredeceklerine inanıyoruz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası bu güven ve inançla gençliği desteklemeye devam etmektedir. Geleceğimizin teminatı ve sağlam bekçileri olan Türk Gençliğinin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, dava arkadaşlarını, kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."
 
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen; "Cumhuriyetimizin korunması ve savunulması görevini Atatürk, "Gençliğe Hitabe" başta olmak üzere birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir. Biz de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün gençlere duyduğu güveni, inancı aynen taşıyoruz. Yarınlar gençlerimizin elinde şekillenecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum."
(Haber Merkezi)
Paylaş