Çanakkale'de tüm dikkatler karantinadakilerde!

1125

 Çanakkale’de önceki gün yapılan kovid-19 testi pozitif çıkan Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Erdal Gezen’in ardından 3 Eylül’de gerçekleşen Belediye Meclisi’ne katılan herkes, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, daire amirleri ile personel ve gazeteciler evlerinde bir haftalık karantina altına alındı. Çanakkale Belediye Meclisi’nden yapılan açıklamada, toplam karantina altındaki kişi sayısının 92 olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, “CHP Belediye Meclis Üyemiz Sayın Erdal Gezen’de Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine Sağlık Müdürlüğümüzle irtibat sağlanarak 3 Eylül 2020 Belediye Meclis oturumunda bulunan herkesin bugünden (8 Eylül 2020) itibaren yedi gün süreyle karantina altına alınması kararlaştırılmış, bu doğrultuda 92 kişi izolasyona alınmıştır. Hem Meclis üyemiz Erdal Gezen’in hem de izolasyona alınan tüm kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu ve gerekli önlemlerin alındığı bilgisini kamuoyuna duyurur, Meclis Üyemiz Sayın Erdal Gezen’e acil şifalar dileriz” denildi.

 

Gezen’in sağlık durumu iyi

Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Erdal Gezen’in eşi Serap Gezer, sosyal medya üzerinden bilgilendirmede bulundu. Gezen bilgilendirmede, “Eşim Erdal Gezen’in kovid şüphesi ile yapılan testi pozitif çıkmış olup, aile olarak karantinaya alınmış bulunmaktayız. Genel durumu gayet iyi, tedavisi evde yapılmaktadır. Son birkaç hafta içinde maskesiz, sosyal mesafe sınırı aşılarak temas kuran kişilerin dikkatli ve izole olmasında yarar görüyoruz, gelişmeleri paylaşacağız” dedi.

 

Ak Parti Grubu karantinada!

Çanakkale Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Esra Yüksel ise, “3 Eylül 2020 günü gerçekleşen Çanakkale Belediye Meclis toplantısında aynı salonda bulunduğumuz meclis üyesi arkadaşlarımızdan Sn Erdal Gezen`in Covid-19 testi pozitif çıkmıştır.Sn Erdal Gezen`e  geçmiş olsun diyor ,acil şifalar diliyorum.O günkü meclis oturumuna katılan herkes gibi biz AK Parti Belediye Meclis üyeleri de,hepimiz  evlerimizde karantinadayız.Şu an hiçbirimizde semptom görülmemektedir.1 haftalık karantina sürecinin sonunda Covid-19 testlerimizi olacağız.Maske-mesafe-hijyen altın kuralını hatırlatmak istiyorum.Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle” açıklamasında bulundu.

 

İl Pandemi Kurulu toplandı

Koronavirüsle mücadele kapsamında İl Pandemi Kurulu Toplantısı Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında Deniz Polisevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol,  İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ve kurul üyesi kamu kurum temsilcileri katıldı. Çanakkale’deki Koronavirüs ile mücadelede son durum ve yeni tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda; ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Coşkun Bakar tarafından ilimizin son durumu, gelinen seviye, yapılan çalışmalar ve bundan sonra izlenecek çalışma planı hakkında sunum yapılarak kurul üyeleri bilgilendirildi. Vali İlhami Aktaş, özellikle bu dönemde, maske, sosyal mesafe kuralı ve hijyenin önemine bir kez daha dikkat çekerek, vatandaşların bu kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi.

(Seçkin Sağlam)

Paylaş