Çanakkale'de Futbolun ateşi düştü!

772

 12 takımlı Süper Amatör Lig, 10 ekipli 1.Amatör Lig sona erdi. Bu kategorilerde; Bozcaadaspor, Gümüş-çayspor ve Hastanebayrıspor şampiyonluk sevinci yaşadı. Çardakspor, Yenicespor ve Saraycıkspor ise mücadele verdikleri liglere veda etmek durumunda kaldı.

 
Dün 18 Mart Stadı’nda oynanan BAL’a yükselme baraj maçının ardından, artık gözler 14 kulübün 2 ayrı grupta mücadele verdiği 2.Amatör Lig ile değişik yaş gruplarındaki müsabakalara çevrildi. Yöresel rekabette yarışın heyecanı Minik ve Miniminikler liglerine de kayacak. Çanakkal’de futbolun unsurları genelde olaysız geçen bir sezonu geride bırakmak üzere. Yapılan mücadelelerde Fair-Play ruhu öne çıktı.  
 
4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde Çanakkale’de yarışmacı kimlikten uzak bir ortamda ve Şenlik Havası içinde başlayacak U-12 Minikler ve U-11 Miniminikler liglerinin olağan üstü ilgi göreceği biliniyor. Bugünlerin küçük, yarınların büyük kramponları olacak çocuklar aidiyet  duygusuyla mensubu oldukları kulüplerin formalarını giyecekler. Ebeveynler ile anne ve babalar da onları tribün ya da saha kenarlarından izleme imkanı bulacaklar.              (Yusuf Sonkurt)
Paylaş