havadurum

Çanakkale Ziraat Odası'nın 97'inci meclis toplantısı yapıldı

Çanakkale Ziraat Odası 97. Meclis Toplantısı Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan’ın katılımı ile gerçekleşti.

672

Toplantıda hem ülke tarımı hem de Çanakkale’deki tarımsal faaliyetler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. İklim krizinin etkilerinin (kuraklık, ürün deseni değişimi vb.) doğrudan yaşandığı tarımsal üretimde, yapılacak olan planlamaların bu doğrultuda gerçekleşmesi ülkedeki tarımının gelişmesi ve büyümesi için katkı sağlayacağı üzerine görüşler bildirildi.

İlimizin tarımsal ve hayvansal üretimdeki sorunları ele alınarak, son dönemlerde meydana gelen yangınlar nedeniyle ortaya çıkan sorunlar, kapalı sulama sistemi, toprak analizinin önemi, erken uyarı sistemi ve hayvancılığın geleceği konuları için çözüm ve öneriler sunuldu.

Toplantıda, ilimizdeki tarımsal ve hayvansal üretimin artması ve sürdürülebilirliği için kurumlar arası işbirliği içerisinde hareket etmesi planlandı.

Kasım ayı meclisine konuk olarak katılan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan’a ziyareti için teşekkür edildi.

Toplantı görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

(Haber Merkezi)

Paylaş