Çanakkale’nin turizm potansiyelinin en verimli şekilde değerlendirilmesi ve bu konuda yapılacak çalışmalarda ortak çalışma kültürünü geliştirme amacıyla ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile turizm sektör temsilcilerinin katılımlarıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Çelik ve Akın Yalman, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ergun Çağman Esirgemez, Müdür Yardımcısı Hüseyin Şevik, TÜRSAB Çanakkale-Balıkesir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Fatih Ergün, Yönetim Kurulu Üyeleri Öztürk Turhan, Mert Başarır, ÇATOD Başkanı Koray Özcan, Sayman Üye Ufuk Keser, ÇATOD Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kayaalp, Tuğberk Güzel, ÇATUD Başkanı İsmail Balkan, ÇATUD Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Başol, Mustafa Taş, Veysel Tolun, Vural Özçetik, ÇARO Başkanı Cihan Müşterioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Çağrı Tok, Gizem Yıllar Adalı, Genel Sekreter Sema Sandal ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Personeli Ahsen Başol Eren hazır bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez; “Öncelikle böyle bir toplantıyı organize ettiğiniz için teşekkür ederim. Çanakkale’de şehrin dinamikleri ile işbirliği içinde turizm potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkararak değerlendireceğimize inanıyorum. Müdürlüğümüzün kapısı bu konuda katkı verecek her kuruma açık ve işbirliğine hazırdır.” Dedi.
Toplantı ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkalemizin tarihi, turistik, kültürel ve gastronomi değerlerini ön planda tutmak üzere birçok kez istişare toplantıları gerçekleştirdik. Şehrimizin değerlerini yükseltmek, turizme katkı sağlamak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında bulunan tur operatörleriyle üyelerimizi buluşturduk ve buluşturmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Çanakkale’nin gerçek anlamda bir turizm şehri olması, turizmden aldığı payın yükselmesi ve şehrimize gelen turistlerin konaklama sürelerinin artırılmasıdır. En çok müşterisi olan Bulgaristan’daki bir tur operatörü Çanakkale’ye yıl bazında 2021’den 2023’e yüzde 57,21 artışla turist getirmiştir. Yunanistan ve Bulgaristan’da gerçekleştirilen workshopların da meyvesini yemeğe başladık. Bacasız sanayi yani turizme kimsenin karşı çıkacağı bir konu yok. İlimize yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile Balkanlara çok yaklaştık. Daha da fazla turist çekebiliriz. Ayrıca turizm hareketliliği sağlamanın yanı sıra ihracat gibi diğer işbirliklerinin de artırılmasına büyük önem veriyoruz. İnanıyorum ki bugün gerçekleştirdiğimiz istişare toplantımızın ardından da ortak fikirlerle şehrimize büyük katkı sağlayacağız” dedi.
Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Turizmi yöneten Kurumlar ve STK’lar olarak demokratik bir ortamda en güzel fikirleri ortaya çıkaran bir deklarasyon hazırlayıp, tüm ilgili kurumlara sunmamızda fayda olacağını düşünüyorum. 2018 Troya Yılı ilan edilmeden önce de böyle bir toplantı gerçekleştirmiştik ve sonrasında da İlimiz olumlu yönde ilerledi, gelen turist sayısı arttı. Ayrıca gastronomi alanında da merkez yaratılmasını düşünüyorum. Şehrimizdeki turizm sorunları ile ilgili bir yol haritası çizmemiz gerektiğine inanıyorum." sözlerine yer verdi.
(ERHAN TAYLAN)