Çanakkale tarzı protesto!

Ülke tarihinin en büyük rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama skandalı olarak tarihe geçen ve geçtiğimiz hafta yapılan bir operasyon ile ortaya çıkarılan soruşturmaya Çanakkaleliler, evlerinin balkonlarına ayakkabı kutusu asarak tepki gösterdiler. Soruşturmanın açığa çıkmasının hemen ardından reaksiyon gösteren Çanakkaliler, soruşturmanın derinleşerek devam etmesi gerektiğini dile getirdiler.

1901
 
İstanbul ve Ankara`da yapılan, “17 Aralık ope-rasyonu” olarak tarihe geçen ve ülke tarihi-nin en büyük rüşvet, yolsuzluk, kara para aklama soruşturması olarak bilinen skandal nitelikteki gelişmeler Çanakkale`den de tepki gördü. Soruşturma ile ilgili operasyon kapsa-mında bir devlet bankasının genel müdürü-nün evinde yapılan aramada ele geçirilen, içinde 4 buçuk milyon dolar bulunan ayakkabı kutusu ise tarihi soruşturmanın sembolü haline geldi.
 
 
Çanakkaleliler de bu operasyon sonrası evlerinin balkonlarına astıkları ayakkabı kutuları ile tepkilerini dile getirmeye başladı. Daha önce evlerinde ışıkları açıp kapatan, tencere ve tava çalma eylemine katkı veren Çanakkaleliler, bu kez de evlerinin balkonlarına astıkları ayakkabı kutuları ile operasyonları protesto ettiler. Kentin birçok yerinde evlerin balkonla-rına asılan ayakkabı kutuları giderek yaygın-laşırken, balkonlardaki iple sarkıtılmış ayak-kabı kutuları dikkat çekmeye başladı.
Paylaş