Çanakkale Taekwondosu ses getiriyor

Taekwondo sporu dillerde. Sivas’ta Çanakkale rüzgarı esti. M. Kubilay Ergül Türkiye Şampiyonu, Zeynep Savaş Türkiye Üçüncüsü oldu...

551
Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan Okullar Arası Yıldızlar Bay ve Bayanlar Taekwondo Türkiye Şampiyonası Sivas’da yapıldı. Organizasyonla ilgili olarak durum değerlendirmesi yapan Milli Takım Antrenörü ve Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık şöyle konuştu.
“Şampiyonaya yoğun bir ilgi ve katılım vardı.  41 ilden 580 sporcu iştirak etti. Bu katılımcı iller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirler ve kentler de bulunmaktaydı. Zorlu müsabakalar yaşandı. Sporcular kıyasıya mücadele verdiler.
 
37 kg’da Çanakkale Barbaros Hayrettinpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi  Mustafa Kubilay Ergül’ün kategorisinde 48 sporcu müsabakaya çıktı. Mustafa Kubilay Ergül, iki maçı nakavt olmak kaydıyla değişik skorlarla kazanarak, Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Yaşça kendinden daha büyük ve fizik üstünlüğü olan rakiplerini ortaya koyduğu teknik ve taktikle yendi. 37 kğ Bayanlarda Zeynep  Savaş rakiplerini yenerek Türkiye 3.elde etmeyi başardı Onların yaptığı maçları tüm illerin antrenörleri beğeni ile takip etti. Gelecekte onlardan uluslar arası başarılar elde edileceği yargısına vardılar ve bunu bizlere ifade ettiler. Kendilerinden geleceğin olimpiyat şampiyonları olabileceğini gördüğünü söyledi.
 
Sporcularımız M. Kubilay ve Zeynep bu başarıyı hak etti. Onlarla özel olarak ilgilenmiş, günde çift idman yapmıştık. Kendisinden böylesi bir başarı beklemekteydik ve beklediğimiz sonuca da ulaşmış olduk. M. Kubilay ve Zeynep bu başarısıyla bizim yüzümüzü ağarttı ve göğsümüzü kabarttı.
Ben kendilerini bir kaz daha tebrik ediyor, kendilerinden daha büyük başarılar beklediğimizi ifade etmek istiyorum.
 
Bu başarının elde edilmesinde bizlere destekleri olan başta Sayın Valimiz’e , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze, bizi sürekli gündemde tutan ve sporcularımızı sürekli onore eden basınımıza teşekkürlerimizi sunarız.”
 
 
Paylaş