Çanakkale seramiği canlanıyor

Çanakkale Seramiği Anı Eşya Üretimi Projesi kapsamında düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin eserleri Korfmann Kütüphanesi`nde görücüye çıktı.

1425
Çanakkale seramiğini canlandırmak ve yeni ustalar yetiştirmek amacıyla Çanakkale Seramiği Anı Eşya Üretimi Projesi kapsamında Esenler Parkı`ndaki atölyede kurs alan öğrenciler Korfmann Kütüphanesi`nde 2.sergisini açtı.
 
 
Seramik gönül işi
Kentin en önemli simgelerinden biri olan Çanakkale seramikçiliğinin canlandırılması amacıyla belediye tarafından açılan kurslara devam eden Fatma Özdemir: “ Sergimizde 75-80 çalışma sergilendi. Çalışmalarımız hepsi Çanakkale`yi yansıtan ve Çanakkale`ye özgü eserler. Ustamız İsmail Bütün eğitiminde aldığımız eğitim sonucunda bu yıl ikinci sergimizi açtık. Biz seramik sanatına hobi olarak bakmıyoruz. Kurslara da bu anlamda okul disiplini ile devam ettik. Seramik gönül işi. Çanakkale seramiğinin canlandırılması, yaşatılması ve yeni nesillere öğretilmesi için herkesin destek olması gerekir. Seramik hak ettiği değerde ve yerde olmalı. Seramik pahalı deniyor, ama hediye olarak magnet, ya da çay tabağı altı bile alınabilir. Önemli olan kıymetinin bilinmesi” dedi.
 
 
Paylaş