havadurum

Çanakkale Savaşları’nın kahramanı Seyit Onbaşı anıldı

Seyit Onbaşı, Çanakkale Savaşları’nda düşman gemilerine karşı büyük bir kahramanlık göstererek milletin gönlünde taht kurmuştu. Seyit Onbaşı, vefatının 84. yılında doğduğu topraklarda düzenlenen törenle anıldı. Törene, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Havran Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Seyit Onbaşı’nın torunu Seyit Ali Çavuş, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

1489

Çanakkale Savaşları’nın sembol isimlerinden biri olan Seyit Onbaşı, vefatının 84. yılında memleketi Balıkesir’in Havran ilçesinde düzenlenen törenle anıldı. Seyit Onbaşı, Rumeli Mecidiye Tabyası’nda kaldırıp sırtına aldığı 215 kiloluk top mermisini ateşleyerek düşman gemilerine büyük zarar vermiş ve Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önemli rol oynamıştı.

Seyit Onbaşı’nın kabrine karanfil bırakıldı

Anma töreni, Seyit Onbaşı’nın Kocaseyit Mahallesi’ndeki kabri başında Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Koca Seyit Müzesi’nin de bulunduğu alanda dualar edilen programda, Seyit Onbaşı’nın kabrine karanfiller bırakıldı ve askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Törene, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Havran Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Seyit Onbaşı’nın torunu Seyit Ali Çavuş, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ustaoğlu; “Çanakkale ruhu, Seyit Onbaşı’dır”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Seyit Onbaşı’nın, vatanını ve milletini korumak uğruna bir insanın kaldırabileceğinden çok daha fazla bir yükü omuzuna alan, Çanakkale ruhunun temsilcisi olduğunu söyledi. Ustaoğlu, “Vatan toprağına düşman çizmesini bastırtmayan koca yürekli Seyit Onbaşı’nın aziz ruhu şad olsun. Çanakkale ruhu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür, Seyit Onbaşı’dır, kara toprağın bağrında yatan nice şehitlerimizdir.” dedi. Seyit Onbaşı’nın, milletin esarete boyun eğmeyeceğini gösteren, bölgenin en önemli kahramanlarından olduğunu dile getiren Ustaoğlu, dünya var oldukça milletçe onu ve bütün kahramanları her zaman rahmetle ve şükranla yad edeceklerini sözlerine ekledi.

Mevlit okutuldu, lokma ve pilav dağıtıldı

Anma programı kapsamında ayrıca Kocaseyit Mahallesi Camisi’nde mevlit okutuldu, lokma ve pilav dağıtıldı.

(AA)

Paylaş