Çanakkale normale dönüyor

2569

 Coronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile normalleşme sürecine girildi. Normalleşme takvimi çerçevesinde 1 Haziran itibariyle birçok yasak da kalktı. Kalkan yasaklar hakkında genelge yayımlayan İçişleri Bakanlığı, 1 Haziran itibariyle lokanta, restoran, spor salonu, kıraathane, pastane, çay bahçesi gibi toplumun sıkça ziyaret ettiği noktalardaki yasakların kaldırıldığını duyurdu. Normalleşme süreci kapsamında Çanakkale’de de parklar, yürüyüş güzergahları, kordonlar… gibi kamu alanları başta olmak üzere lokanta, çay bahçeleri… gibi birçok işletmede dün itibari ile uzun süre sonra ilk kez kepenk açtı.

 

Vatandaşlar, çay bahçelerinde özlem giderdi

Çanakkale’de uzun süredir kapalı olan kordon açılırken, vatandaşlar yürüyüş yaparak deniz havasının tadını çıkarttı. Yine kalkan yasaklarla beraber Halk Bahçesi, Özgürlük Parkı… gibi kamu alanları kullanıma açılırken, restoran, spor salonu, kıraathane, pastane, çay bahçesi… işletmeleri de hizmete açıldı. İşletmelerin hizmet vermeye başlaması ile birlikte vatandaşların en çok tercih ettiği Şakir’in Yeri, Donanma Çay Bahçesi gibi yerlerde vatandaşlar çaylarını yudumlayarak boğazın tadını çıkarttılar.  

Eğlence mekanları kapalı

Çay bahçesi, lokanta tarzı işletmeler hizmete açılırken,  İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede eğlence mekanları ve gece kulübü… tarzı işletmelerin kapalı kalmaya devam edeceği belirtilmişti. Çanakkale’de eğlence mekanları kepenk açmadı.  Barlar sokağı olarak bilinen Fetvane Sokak’ta işletmelerin kepenkleri kapalı kaldı.

(Eren Aşnaz)

Paylaş