havadurum

Çanakkale Mimarlar Odası’nda iddialı adaylık

Çanakkale Mimarlar Odasında yaklaşan seçim öncesi yönetim kurulu adaylıklarını koyan Yeni Yüzyıl Mimarlar Ekibi, ilgi çekici bir basın açıklaması yayımlayarak, Çanakkale mimarlarını şehrin dinamiklerinde daha güçlü aktörler haline getirmek için çalışacaklarını söyledi.

1055

Çanakkale Mimarlar Odası’nda seçim heyecanı yaklaşıyor. 3 Şubat’ta bir otelde yapılacak olan Genel Kurul’un ardından, 4 Şubat’ta şube binasında sandık başına gidilecek. Seçime ise iki listenin katılacağı öğrenildi. Yeni Yüzyıl Mimarlar Ekibi, seçim öncesi bir basın açıklaması yayınladı. Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi Yeni Yüzyıl Mimarlık Ekibi’nin 15. Dönem Yönetim Kurulu Adayları’nın isimleri ise şu şekilde: Filiz Bahar, Cem Kılıçoğlu, Dilek Gülçür, Emel Sel, Erkin Canpolat, Evren Nuranoy, Zeynep Tanrıver.

Yeni Yüzyıl Mimarları Ekibi Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi 15.Dönem Yönetim Adayları, seçim öncesi bir basın açıklaması yayımladı. Yeni Yüzyıl Mimarlar Ekibi, Mimarlar Odası’nın sorunlarına ve meslektaşlarının taleplerine duyarlı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti. Ayrıca, Çanakkale’nin mimari ve kentsel gelişimine katkı sağlamak için çalışacaklarını aktardı.

Adaylıklarını açıklamak ve vizyonlarını paylaşmak istediklerini ifade eden ekip, Çanakkale’nin hızla büyüdüğünü ve göç aldığını kaydetti. Günden güne kalabalıklaşmanın, şehrin alt ve üst yapılarını etkilediğini ifade eden ekip, “Şehrin silueti hızlı bir şekilde değişiyor ve şehir kimliği tartışmalarını beraberinde getiriyor. Bu büyüme ayrıca yeni yönetim modelleri ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Şehrin yaşamsal kararlarında Mimarlar Odasının daha aktif bir katılımı her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca üye sayısı her yıl artan Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi olarak aramıza özellikle yeni eklenen genç üyelerimizle daha güçlü ve hızlı bir iletişim ağını oluşturmak ve sürdürmek, Çanakkale mimarlarını şehrin dinamiklerinde daha güçlü aktörler haline getirmek için bir kırılma noktasında bulunmaktayız.” dedi.

Önce Çanakkale’nin faydası gözetilecek

Bir şehrin mimarlarının arasındaki etkileşimin önemine değinen ekip, “Sinerjinin, mesleki toplam kalitenin, o şehrin yaşanabilirliği, estetiği, erişilebilirliği, markalaşması gibi konularda başat rol oynadığını hatırlatmak isteriz. Bu konular sadece yerel yönetimlere bırakılamayacak kadar yaşamsaldır ve çok iyi işbirlikleri gerektirir. Yeni Yüzyıl Mimarları geçmişte meslek odası içinde görev almış deneyimli ve aynı zamanda bu göreve talip mimarlardan oluşan bir ekiptir. Yaşanabilir, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir kentler, kamusal fayda ve doğru meslek politikaları oluşturmak adına bir araya geldik. Bu doğrultuda Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyetin temel değerleri doğrultusunda çağdaş kurumsal yapısından sapmadan, kent yağmalarına, imar yolsuzluklarına karşı durmalı, doğal ve tarihsel mirasın korunmasına taviz vermeden Çanakkale’nin faydası için daha güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmelidir.” şeklinde konuştu.

“Doğal aktörlük rolümüzü güçlendireceğiz”

Siyasi oluşumlara yaslanmayacaklarını, şehir ve meslek sorunlarına odaklı olacağını aktaran ekip, “Bu sorunları giderecek çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Eksiklikleri tespit ederek sunduğumuz öneriler için bütün iletişim kanallarını kullanacak ve şehir, toplum ve meslek örgütümüz yararına tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Bütün üyelerimize eşit yaklaşarak kapsayıcı olacağız. Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi’ni Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha dinamik, daha katılımcı, şehir ve toplum odaklı bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz. Mimarlar odamızın tüm üyeleri ile birlikte şehrimizdeki doğal aktörlük rolümüzü daha güçlü hale getirmek ve bunun için kendi içimizdeki bütünleşmeyi tüm teknolojik araçları seferber ederek en üst seviyeye çıkartmayı taahhüt ediyoruz. Bu hedefler doğrultusunda, şeffaf, katılımcı ve sorumluluk bilinciyle dolu bir yönetim anlayışını Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi’ne kazandırmak için adaylığımızı açıklıyor ve desteklerinizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş