havadurum

Çanakkale Mimarlar Odası'nda değişim rüzgarları!

Çanakkale Mimarlar Odası’nda yeni yönetim belli oldu. 454 mimarın kayıtlı olduğu odada, Yeni Yüzyıl Mimarları listesinden 6, Sevil Ural’ın listesinden ise 1 kişi ile yönetim kurulunda yer aldı.

1404

Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi 15. dönem için seçimler ve genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu seçimler geç saatlere kadar devam etti. 454 mimarın kayıtlı olduğu odada; mevcut başkan Sevil Ural'ın yönetim kurulu ve Filiz Bahar'ın başını çektiği Yeni Yüzyıl Mimarları listesi yarıştı.

Seçim, Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi’ne kurulan 2 sandıkta ve elle isim yazma yöntemi ile yapıldı. Geçtiğimiz hafta sonu sabah saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi, saat 17.00’de sona erdi. Sandıkların kapanmasının akabinde uzun süren bir oy sayma işlemi gerçekleşti.

Değişimden yana sonuçların alındığı seçimlerde Yeni Yüzyıl Mimarları ekibinden Filiz Bahar 146, Erkin Can Polat 151, Emel Sel 151, Zeynep Tanrıver 142, Dilek Gülçür 137 ve Cem Kılıçoğlu 144 oy alarak yeni dönemde yönetim kuruluna girdi.14. Dönem Şube Başkanı Sevil Ural da 142 oy alarak 15. dönemde yönetim kurulunda yer aldı.

Asil üyeler, görev bölümü yaparak aralarında bir Başkan, bir Sekreter üye ve bir Sayman üye seçecekler.

"Ekip olarak çalıştık ve büyük oranda karşılığını aldık"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yeni Yüzyıl Mimarları, "Oldukça yoğun ve yorucu iki aylık bir seçim maratonundan sonra önümüzde bizi bekleyen çok konular var. Ekip olarak çalıştık ve ekip olarak da büyük oranda karşılığını aldık. Sonuçların mimarlar odamız ve şehrimiz için hayırlı olması, yenilenen oda yönetimi ile başta meslektaşlarımızın birikmiş sorunları olmak bir çok konuda çözümler üreten, birbirimize ve şehrimize çok şeyler katacağımız bir dönem olması dileği ile.’.." ifadelerini kullandı.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş