havadurum

Çanakkale kulaç atacak!

Türk sporunun destekçilerinden Turkcell, Yüzme Federasyonu ile hayata geçirdiği 100 bin lisanslı sporcu projesinin çalışmalarına Çanakkale’de devam ediyor. 08-12 yaş arası yaklaşık 150 Çanakkaleli sporcu 29 Eylül 2013 pazar günü Anafartalar Yüzme Havuzu`nda bir araya geliyor

731
 
Turkcell, Türkiye’nin Michael Phelps’lerini yetiştireceği yüzme projesi 29 Eylül 2013 tarihinde Turkcell Yüzme Günleri’yle Çanakkale’de devam ediyor. Yetenekli gençlerimizin spora kazandırılacağı etkinliklerin en önemli amaçlarından biri Türkiye’de yüzme sporunun tanıtılması olacak. 08-12 yaş aralığındaki Çanakkaleli gençlerin ve ailelerin katılacağı yüzme günlerinde aynı zamanda yüzmeye olan ilgiyi arttırmak hedefleniyor.
 
 
“Türk sporuna yeni yetenekler kazandıracağız”
Olimpiyat madalya rekortmeni Michael Phelps’in de antrenörü olan BobBowman, “Böyle önemli bir projede yer almak benim için heyecan verici. Türkiye yüzmede çok büyük potansiyele sahip ve Turkcell’in desteğinin bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kullanılması çok güzel. Çalışmalarımıza bu hafta Çanakkale’de devam ediyoruz. Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulmasını için Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporuna yeni yetenekler kazandıracağız”dedi.
 
Anadolu’da aile boyu yüzme şöleni yaşanacak
1000 seyirci kapasiteli Anafartalar Yüzme Havuzu`nda gerçekleşecek etkinlikler sabah saatlerinde başlayarak tüm gün devam edecek. Çocuklar 50 metre, okullararası 100 metre ve aileler 100 metre yarışlarının ardından Turkcell Yüzme Günü, sertifika töreni ve kapanış ile sona erecek. Ayrıca, Turkcell standlarının bulunduğu alanlarda çeşitli aktiviteler de yer alacak.
 
100 bin lisanslı sporcu
Çanakkale’deki etkinliklerde spor okullarının seviyesi gözlemlenirken, ulusal veri tabanı için de bilgi toplanacak. Yüzmede 20 bin faal lisanslı sporcu sayısını 2016’da 40’ar bine 2020’de ise 100 bine yükseltmek isteniyor. Turkcell, maddi desteğin yanında projenin yönetim kademesinden sporcu gözlem yöntemlerine kadar bu işbirliğinin her yerinde olacak.
Paylaş