havadurum

Çanakkale Koleji’nde Felsefe Olimpiyatı

16. Ulusal Felsefe Olimpiyatı, Çanakkale Koleji’nde gerçekleştirildi.

732
 
Ulusal Felsefe Olimpiyatı ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Koleji yetkilileri; “FISP( Dünya Felsefe Federasyonu)  ve UNESCO himayesinde düzenlenen olimpiyatların ülkeler ayağı, her yıl Mart ayında yapılmaktadır. Her lisenin bir öğrenci ile temsil edildiği seçmeler bu yıl ilimizin de aralarında bulunduğu on iki ilde yapıldı.
 
4 Mart 2012 Pazar günü, Çanakkale Koleji’ndeki program kahvaltının ardından, öğrencilerin deneme yazılarını yazmak üzere sınıflara alınmasıyla başladı. Öğlen hep birlikte yemek yendi. Barkovizyon gösterimi, Çanakkale Koleji ve Güzel Sanatlar Lisesi müzik gruplarının dinletisi ile devam eden program, sertifika dağıtım töreni ile sona erdi.
 
Törende, TFK Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkan Yardımcısı Sayın Gülşen Öz ve Çanakkale Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Nail Yurdakul Gülşen de birer konuşma yaptılar. Çanakkale Koleji’nin doğayla iç içe ortamında gerçekleşen 16. Ulusal Felsefe Olimpiyatının katılımcıları da memnuniyetlerini dile getirdiler; "Türkiye’de 1996 yılında başlayan ve her sene ayrı bir ülkede düzenlenen Felsefe Olimpiyatı; lise öğrencileri düzeyinde felsefi deneme yazma yarışmasıdır. Bu olimpiyatta esas amaç, özgün düşünen bir gençlik yetiştirerek demokrasinin gelişmesine hizmet etmektir” dediler.
 
 
Paylaş