havadurum

Çanakkale Kent Konseyi’nden 'Down Sendromu' farkındalık etkinliği

Çanakkale Kent Konseyi Otizm Çalışma Grubu ve Sabire Hatun Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi  işbirliğiyle 21 Mart Down Sendromlular Günü münasebetiyle ailelerle bir araya gelerek Down Sendromu üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

630

Çanakkale Kent Konseyi Otizm Çalışma Grubu ve Sabire Hatun Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Down sendromlu bireylerin topluma katkıları ve ailelerin deneyimleri üzerine bir sunum yapıldı.

Kent Konseyinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “ Bugün, dünya genelinde Down Sendromu Farkındalık Günü kutlanıyor. Her yıl 21 Mart'ta gerçekleştirilen bu özel gün, Down sendromu farkındalığını artırmayı amaçlıyor ve toplumda yaşayan bireylerin haklarına dikkat çekiyor. Down sendromu, bireylerin fiziksel görünümlerinde farklılık yaratan genetik bir durumdur. Ancak bu durum, onların hayata olan tutkusunu, sevgisini ve başarılarını engellemez. Bu özel gün, toplumda farkındalık yaratmayı ve Down sendromu bireylerine destek olmayı hedeflemektedir. Bugün, farklıklara olan saygıyı ve kabulü vurgulayarak, herkesin hayatta var olduğu gibi kabul edilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Down Sendromu Farkındalık Günü, bireyler arasında bağ kurmayı, anlayışı artırmayı ve herkesin potansiyeline saygı duymayı teşvik ediyor. Bu önemli gün, Down sendromu bireylerinin topluma daha fazla katkıda bulunmaları için fırsatlar yaratmayı amaçlamaktadır. Birlikte daha kucaklayıcı bir toplum oluşturmak için bugünü kutlayarak, Down sendromu bireylerine olan desteğimizi ve sevgimizi gösteriyoruz. Unutmayalım, her birey özeldir ve hepimiz bir arada daha güçlüyüz. Down Sendromlu bireylerimizin özellikleri ve yaşadıkları ailelerin yaşadıkları üzerine karşılıklı güzel paylaşımda bulunuldu. Down sendromu eksiklik değil +1 farklılıktır.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş