havadurum

Çanakkale İş dünyası 'Ulusal Eğitime Katkı Protokol Töreni'nde

595
TOBB`un eğitim hamlesi, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu`nda düzenlenen protokol töreni ile kamuoyuna duyuruldu. Projenin detaylarının da açıklandığı törene, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Oda - Borsa Başkanı katıldı. Törene, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen katılım gösterdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında, TOBB olarak Türkiye`nin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını belirterek, "Bu vizyonla hareket ettik ve en önemli yatırım alanı olarak, ülkemize yeni okullar kazandırmaya ihtiyaç duyulduğunu gördük. TOBB Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla, 81 İlde 81 okul yaparak, milletimize ve şehirlerimize armağan ettik" dedi. Hisarcıklıoğlu, eğitime yapılan yatırımların asla zarar edilmeyeceğinin bilinciyle çalıştıklarına dikkati çekerek; "Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Türkiye`nin girişimci gücü olarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizi kurucusu ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün vurguladığı gibi; `Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milletinin sanatı, iktisadı ve edebiyatı gelişecektir.` Okullarımız ülkemizin geleceğine, gençlerine ve yarının liderlerine armağan olsun" dedi.
İmza töreni hakkında bilgi veren Başkan Semizoğlu; "Çatı kuruluşumuz TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliğinde yürütülen 81 İlde 81 okul projesinin artık sonuna yaklaşıldı. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu 154 ilçede 154 yeni okul için daha harekete geçildiğinin müjdesini törende açıkladı. Bizler de iş dünyası temsilcileri olarak bu oluşuma gönülden destek veriyor ve üzerimize düşen ne görev varsa fazlasıyla yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz. Projede emeği geçen başta TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hısarcıklıoğlu olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu önemli katkıda her bir üyemizin emeği, alın teri var. Bu vesile ile tüm üyelerimize de hayırlı işler bol bereketli kazançlar diliyorum" dedi.
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen törene ilişkin yaptığı değerlendirmede; "Bugün Birliğimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız arasında köklü ve kurumsallaşmış işbirliğini yeni bir protokolle güçlendirmiş bulunmaktayız. Mesleki eğitim konusu, kalkınmanın anahtarı ve kalifiye iş gücünü yetiştirmeye katkısı nedeniyle Birliğimizin her zaman destek verdiği bir alan olmuştur. Oda ve borsalarımız vasıtasıyla mesleki eğitimin yerelde dinamik, sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayan 81 ilde 81 okul protokolü ile İllerimizde özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştiren proje okullarımızla eğitim çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu hayırlı işe girmemize vesile oldukları için Sayın Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu`na ayrıca teşekkür ediyorum."
Üzen, Ekonomide itici güç olan Birliğimiz ve TOBB-MEB işbirliğinin büyük önem taşıdığını belirterek, Biz de iş dünyası olarak gayretlerimizi esirgemeden desteklerimizi ortaya koymak durumundayız. Bu protokol çerçevesinde de Oda ve Borsalar olarak gereken desteği vermek bizlerin görevi" dedi. Başkan Üzen, Eğitime harcanan her kuruşun ülkenin geleceğini aydınlatan bir meşaleye dönüşeceğine olan inancını dile getirerek "Çanakkale Ticaret Borsası olarak Birliğimiz önderliğinde oluşturulan ve Ülke ekonomisine katkı sağlayacak her projeye destek olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile yeni protokolümüzün hayırlar getirmesini temenni ediyor, projede emeği geçen katkı sunan başta Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Dr. Mahmut Özer`e minnetlerimi sunuyorum. Kurumlar arası işbirliklerin artarak ve çeşitlenerek devamlılığını diliyorum" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş