"Çanakkale her şeyin güzeline layık"

960
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yönetim Kurulu Başkanlığına yeninden seçilen Selçuk Semizoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim sürecini değerlendiren Semizoğlu, "Ticaret ve Sanayi odalarının amaçları, illerini tanıtımlara öncülük etmek, üyelerinin ufuklarının açılmasına, ticaretlerinin gelişmesine öncülük etmektir. 3 senede 31 olan ihracatçı sayımızı 99`a çıkarttık. Geçen dönem az yapmışız, bu dönem daha çok yapacağız. Çanakkale her şeyin güzeline layık" ifadelerine yer verdi. Meclis üye sayılarının aktif üye sayısının 5 bine çıkması nedeniyle 55`ten 54`e düştüğünü aktaran Semizoğlu, "Geçen dönem 55 olan meclis üyesi sayımız 54`e düştü. Meclisimizde 3 üyemiz değişmedi. Temsilci olarak 1 değişiklik var. Genç bir yönetimiz, yaş ortalamamız 42,7 ve en yaşlıları benim. Meslek komite toplam üye sayımız 131`den 129`a düştü. Çok yoğun katılımlı bir seçim geçirdik. "Çanakkale kazansın" dedik ve Çanakkale`nin de kazanacağına inanıyoruz" diye belirtti.
"Bugün konuşacağım, bugünden sonra da konuşmayacağım"
Semizoğlu seçim sürecini güçlü bir şekilde geçirdiklerini dile getirerek; "Çanakkale`nin kanayan yarası. Geçtiğimiz seçimlerde de ben ve ekibim 21 komitenin 21`ini alarak, bu sıralara oturmuştuk. Bugün konuşacağım, bugünden sonra da konuşmayacağım. Geçen dönemde ben ve ekibimin karşısında Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi vardı. "Odaya siyaset sokmayacağım" dedim ve sokmadım da. Bu dönem baktığımda; Ak Parti il başkanı, Bülent Turan ve ekibi ile Cumhuriyet Halk Partisi diyemem ama Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir iki belediye başkanı daha aleni bir şekilde çalışma yaptılar. Bürokratı da biraz çalıştırdılar. Benim üzüldüğüm şey şu; 2013 yılından beri ÇTSO yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyorum. 2016`nın temmuz ayında Bülent Engin`in yönetim kurulu bakan yardımcısı oldum. Bülent Engin`in Çanakkale`ye çok büyük hizmetleri oldu. Bülent Bey çok yoğun olduğu için, başkan gibi çalıştım. 10 yıl iktidar partisi milletvekiliyle merkez ilçe belediye başkanı ÇTSO seçiminde olduğu gibi el ele tutuşsalardı, Çanakkale merkezde neler olurdu" diye sordu.
"Çanakkale`nin tanıtımı, taciri ve tüccarı için çalışıyoruz"
Semizoğlu sözlerine şu şekilde devam etti, "Oda olarak yapacağımız şey; yılbaşından sonra özellikle ulusal ve uluslararası ekonomistleri toplantımıza getirip ekonomi gerçekleri hakkında görüşlerini almalarını sağlayacağız. Her ay bunlar yapacağız. Kriz yok diyoruz ya; "Üyelerimiz krizden nasıl korunur", "Nasıl üretim yapılır", "İhracatımız nasıl artırırız" konularında çalışacağız. Yeni dönemde bir yeniliğimiz de; 54 meclis üyemiz katılıyor ama komite üyelerimizin de mecliste olmasını istedik. Oy hakları yok ama görüşleri bizim için önemli. Fikirlere açığız. Çanakkale`nin tanıtımı, taciri ve tüccarı için çalışıyoruz."
 "ÇTSO kimseyle hiçbir kurum ve kuruluşla hiçbir çekişmesi kavgası söz konusu değildir"
Semizoğlu, "gastronomi evi" projesine ilişkin ise, "5 ay önce Çanakkale`ye "gastronomi evi" projesi yapalım çalışma başlattık. Gökhan arkadaşımız, birçok kamu kuruluşuna proje yazma konusunda yardımcı oluyor. Gastronomi evi ile ilgili projemizi GMKA`ya sunduk. Proje sahibi ÇTSO. Cevap gelmiyor. Genel sekreter bize söyleyemiyor, Sema hanıma söylüyorlar. ÇTSO ismini silip Çanakkale Valiliğini yazmışlar. Neden? Açılış yapmak için. Yer bizim odamızın. Birçok projede böyle kalıyor" dedi. Semizoğlu Çanakkale için işbirliklerine açık olduğunu ifade ederek, "İş insanları kimliği ile pratik olarak sorunları çözmek istiyoruz. ÇTSO kimseyle hiçbir kurum ve kuruluşla hiçbir çekişmesi kavgası söz konusu değildir. Ben ve ekibim seçim sayfasını kapattık" sözlerine yer verdi.
 
"Çanakkale`ye insanların gelmesini sağlayacağım"
Semizoğlu, yeni dönemde ÇTSO üyelerini ulusal ve uluslararası fuarlara götürmek istediklerini belirterek, "Geçmiş dönem pişmanlığımız yok. Ben üyelerimi yurt dışına çıkaracağım. Çanakkale`yi tanıtacağım. Çanakkale`ye insanların gelmesini sağlayacağım. Üyelerimizin de ufkunun genişlemesini sağlayacağım. 2018 Nisan ayında ÇTSO`nun banka ve kasa akdi 2 milyon 350 bin lira. Geçen ay sonu itibariyle 9 milyon. Ticaret ve Sanayi Odaları para kazanması gereken kuruluşlar değil. Demek ki biz, bütçemizi son derece mütevazi harcamışız. Ticaret ve Sanayi odalarının amaçları, illerini tanıtımlara öncülük etmek, üyelerinin ufuklarının açılmasına, ticaretlerinin gelişmesine öncülük etmektir. 3 senede 31 olan ihracatçı sayımızı 99`a çıkarttık. Geçen dönem az yapmışız, bu dönem daha çok yapacağız. Çanakkale her şeyin güzeline layık" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş