havadurum

Çanakkale Hava Durumu 27 Mayıs Pazartesi

Çanakkale'de Pazartesi günü ılık ve güneşli bir gün sizleri bekliyor! Sıcaklık 24 dereceye kadar yükselirken, gökyüzü parçalı bulutlarla kaplı olacak. Rüzgar kuzeydoğudan esecek ve nem oranı %60 civarında olacak. Yağmur ihtimali çok düşük.

546

Çanakkale'de yeni haftanın ilk günü 27 Mayıs Pazartesi günü hava durumu nasıl olacak? Merak edenler için detaylı bir analiz hazırladık. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Çanakkale'de Pazartesi günü ılık ve güneşli bir hava hakim olacak. Sıcaklık 24 dereceye kadar yükselirken, gökyüzü parçalı bulutlarla kaplı olacak. Kuzeydoğudan esecek rüzgar ve %60 civarındaki nem oranı ile keyifli bir gün sizleri bekliyor. Yağmur ihtimali ise oldukça düşük.

Sıcaklık 24 Dereceye Kadar Yükselecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Çanakkale'de 27 Mayıs Pazartesi günü en yüksek sıcaklık 24 derece olacak. Sıcaklık öğleden sonra 15:00 civarında en yüksek seviyesine ulaşacak ve akşam saatlerine doğru 20 dereceye kadar düşecek. Sabah saatlerinde ise 13 derece civarında bir sıcaklık bekleniyor.

Parçalı Bulutlu Bir Gün Bekleniyor

Pazartesi günü Çanakkale'de gökyüzü parçalı bulutlarla kaplı olacak. Bulutların yoğunluğu gün boyunca değişebilecek olsa da, genel olarak güneşli bir hava hakim olacak. Yağmur ihtimali ise oldukça düşük.

Kuzeydoğudan Rüzgar Esecek

Pazartesi günü Çanakkale'de rüzgar kuzeydoğudan 29 kilometre/saat hızla esecek. Rüzgarın hızı öğleden sonra artabilir. Rüzgarın etkisiyle hissedilen sıcaklık 24 derecenin altında olabilir.

Nem Oranı %60 Civarında Olacak

Pazartesi günü Çanakkale'de nem oranı %60 civarında olacak. Nem oranı öğleden sonra artabilir. Özellikle kalp ve solunum rahatsızlıkları olan kişiler nemli havadan etkilenebilir.

Yağmur İhtimali Düşük

Pazartesi günü Çanakkale'de yağmur ihtimali oldukça düşük. Yağışlı hava ihtimali %5 civarında. Yağmur ihtimaline karşı şemsiyenizi yanınızda bulundurabilirsiniz.

Ek Bilgiler

Gün Doğumu: Pazartesi günü Çanakkale'de güneş 05:35'te doğacak.
Gün Batımı: Pazartesi günü Çanakkale'de güneş 20:52'de batacak.
UV Endeksi: Pazartesi günü Çanakkale'de UV endeksi 7 olarak tahmin ediliyor. UV endeksi yüksek olduğundan güneş kremi kullanmanız ve güneş ışınlarından korunmanız tavsiye edilir.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş