havadurum

Çanakkale Hava Durumu 20 Mart Çarşamba

20 Mart Çarşamba günü Çanakkale'de yağmurlu ve soğuk bir hava hakim olacak. Sıcaklıkların 11°C civarında seyredeceği ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın da kuzeydoğudan 27 km/saat hızla eseceği öngörülüyor.

525

Mart ayının sonuna yaklaşırken Çanakkale'de hava sıcaklıkları düşmeye ve yağışlar artmaya başladı. 20 Mart Çarşamba günü de şehirde yağmurlu ve soğuk bir hava hakim olacak. Sıcaklıkların 11°C civarında seyredeceği ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın da kuzeydoğudan 27 km/saat hızla eseceği öngörülüyor.

Sıcaklık: 20 Mart Çarşamba günü Çanakkale'de en yüksek sıcaklık 11°C, en düşük sıcaklık ise 5°C olması bekleniyor. Hissedilen sıcaklık ise rüzgar soğutma etkisiyle 2°C'ye kadar düşebilir.

Yağış: Çarşamba günü şehir genelinde sağanak yağışlar görülecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yoğunlaşması ve akşam saatlerine kadar devam etmesi tahmin ediliyor.

Rüzgar: Rüzgarın kuzeydoğudan 27 km/saat hızla eseceği öngörülüyor. Rüzgarın zaman zaman fırtına şiddetine ulaşabileceği uyarısı yapılıyor.

Nem: Çarşamba günü Çanakkale'de nem oranı %70 civarında olacak.

Uyarılar: Yağmur ve soğuk hava nedeniyle Çanakkalelilerin dikkatli olması gerekiyor. Vatandaşların şemsiye ve yağmurluk bulundurmaları, dışarı çıkarken kat kat giyinmeleri ve ani hava değişimlerine karşı tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

Çanakkale'de Yağmurlu ve Soğuk Bir Çarşamba Bekliyor!

Çanakkaleliler, 20 Mart Çarşamba günü şemsiyelerini ve yağmurluklarını hazırlasın. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, şehirde yağmurlu ve soğuk bir hava hakim olacak.

Sıcaklıkların 11°C civarında seyredeceği ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın da kuzeydoğudan 27 km/saat hızla eseceği öngörülüyor.

Yağmur Öğleden Sonra Yoğunlaşacak

Yağışların öğle saatlerinden sonra yoğunlaşması ve akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların ani hava değişimlerine karşı tedbirli olması ve şemsiye ile yağmurluk bulundurması tavsiye ediliyor.

Mart ayı Çanakkale'de ilkbaharın ilk ayıdır. Bu ayda sıcaklıklar genelde 10°C ila 15°C arasında seyreder. Yağış miktarı da kış aylarına göre azalır.

İlkbaharla Sıcak Hava Geliyor

İlkbahar aylarında Çanakkale'de hava genelde ılık ve güneşlidir. Sıcaklıklar 15°C ila 25°C arasında seyreder. Yağış miktarı da azdır.

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş