havadurum

Çanakkale Hava Durumu 15 Şubat

Çanakkale’de son günlerde yaşanan aşırı yağışlar sel ve taşkınlara neden olurken, vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) uyarılarını ve hava durumu tahminlerini yakından takip ediyor. 15 Şubat 2024 Perşembe günü Çanakkale’de hava nasıl olacak? Sıcaklık kaç derece olacak? Yağmur ve kar ne zaman başlayacak? İşte Çanakkale’de 15 Şubat 2024 hava durumu raporu…

780

Çanakkale’de hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönerken, yağmur ve karla karışık yağmurun etkili olacağı bir gün bekleniyor. İşte Çanakkale’de saatlik hava durumu tahminleri ve uyarılar…

Çanakkale’de 15 Şubat 2024 Perşembe günü hava yağmur geçişli ve parçalı bulutlu olacak. Yağmur yer yer etkisini gösterecek. Sıcaklık en yüksek 9, en düşük 7 derece olması bekleniyor. Yağmur yağması ihtimalinde öğle saatlerinde etkili olacak. Rüzgar saatte 30 km hızla esecek. Yer yer etkisini artırarak saatte 65 km’ye ulaşması bekleniyor. Bu sebeple ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, trafikte aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

MGM’den Kuvvetli Yağış Uyarısı

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik’in güneyi, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) şeklinde olacağı bildirildi. Yağışların 1000 m rakım üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. Çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin gerekli önlemleri alması ve uyarılara uyması önem arz ediyor.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Dönüyor

Sıcaklıkların; Ege’de 3-6 derece azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın kuzeyi ile Kıyı Ege’de kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Çanakkale’de 15 Şubat 2024 Perşembe günü hava durumu tahminleri ve uyarıları bu şekilde. Hava durumu ile ilgili en güncel ve doğru bilgilere MGM’nin resmi internet sitesi ve mobil uygulamasından ulaşabilirsiniz. Hava durumuna göre planlarınızı yaparken, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmayı unutmayın. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş