110. yılında Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü, Çan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çelenk koyma töreni ve anma programı ile anıldı. Yenice Kaymakamı Mehmet Can İrdelp, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal ve daire ile kurum amirlerinin katıldığı törenin ardından Reyan Bodur Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anlamlı bir program gerçekleştirildi.
Çanakkale Geçilmez Koro ve Oratoryo dinletisi ile Karanlıklar Ordusu Tiyatrosu'nun sergilendiği anma programı büyük ilgi gördü. Programda ayrıca, Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen resim, şiir ve kapsamlı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini ilçe protokolü takdim etti. Protokol üyeleri, program sonrasında öğretmen sergisini gezerek resimleri inceledi.
Çanakkale Cephesinde Türk milletinin kahramanlıkları, tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez!” dedirten büyük bir zafer olarak tarihe kazındı. Bu zafer, vatanını savunmanın, canı pahasına mücadele etmenin simgesi haline geldi. Tüm dünyada bir Türk'ün neler başarabileceği, bu zaferle tüm insanlığa gösterildi.
Yenice Milli Eğitim Müdürlüğü, programla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Millet olarak kaybettiğimiz yüzbinlerce şehidimiz ve gazimiz sayesinde bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin değerini tekrar anladık. Bu anlamlı programı gerçekleştiren Reyan Bodur Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.
(ERHAN TAYLAN)