havadurum

Çanakkale Firmaları İSO İkinci 500'de Gurur Kaynağı Oldu

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 2022 yılı "İSO-Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması" sonuçlarına göre, Çanakkale'den 2 firma sıralamada yer aldı.

863

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye'nin ikinci büyük 500 sanayi kuruluşunu belirlemek amacıyla yıllık olarak gerçekleştirdiği "İSO-Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması"nın 2022 yılı sonuçlarını açıkladı. Bu çalışma sonucunda, Çanakkale'den 2 firma bu önemli sıralamada yer aldı.

Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri en yüksek satış rakamına ulaştı

İSO İkinci 500 sıralamasında, 2022 yılında üretimden satışlara göre en yüksek satış rakamına ulaşan firma, 2 milyar 54 milyon liralık satışlarıyla Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri oldu. Aynı sıralamada ikinci sırayı 2 milyar 51 milyon lira ile Safa Tarım A.Ş. alırken, üçüncü sırayı 2 milyar 47 milyon lira ile üretimden satışlarıyla Erdoğanlar Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. elde etti.

"İSO ikinci 500 2022 yılı sıralamasında yer alması bizleri onurlandırdı"

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, bu başarılı firmaların ilin ekonomisine ve istihdamına önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayarak, kendilerine teşekkür etti. Başkan Semizoğlu ayrıca, İSO İkinci 500'de yer alan Çanakkale firmalarını tebrik ederek, üretim ve istihdama katkı sağlayan tüm firmalara desteklerinin devam edeceğini belirtti. Semizoğlu: "İlimizin en büyük istihdam kaynaklarının başında gelen firmalarımızın, İSO ikinci 500 2022 yılı sıralamasında yer alması bizleri onurlandırdı. Kendilerine ilimiz ekonomisine ve istihdamına sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum." dedi.

İSO İkinci 500 Listesinde yer alan Çanakkale firmaları şunlardır:

1.Dardanel Önentaş Gıda Ulaşım Sanayi A.Ş. (Sıra 43)

2.Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. (Sıra 341)

(Erhan Taylan)

Paylaş