havadurum

Çanakkale’de Uyuşturucu Operasyonu: 8 Gözaltı, 2 Tutuklama

Çanakkale’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’si tutuklanırken, biri de sınır dışı edildi.

1233

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez ve 2 ilçede uyuşturucu madde imal ve ticareti yapanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 1.5 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’si tutuklanırken, Özbekistan uyruklu bir kadın sınır dışı edildi.

Uyuşturucu Maddeler ve Silahlar Ele Geçirildi

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il dışından kente getirilen uyuşturucu maddelerin satılmasını engellemek ve zehir tacirlerinin yakalanması için çalışma başlattı. Çanakkale, Lapseki ve Ayvacık ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 17 GK 743 ve 35 EF 265 plakalı araçlar ile şüphelilerin ikametlerinde narkotik köpeği ile yapılan aramalarda 11 gram metamfetamin, 1.565 gram esrar maddesi, 3 uyuşturucu madde kullanma aparatı, öğütücü, 12 sentetik hap, hassas terazi, tabanca, 48 tabanca fişeği, 2 av tüfeği kartuşu ele geçirildi.

8 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Özbekistan Shakhlo Ergasheva, S.F., H.A.P., H.A., E.Ö., E.G., S.K., Ö.Ö. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Özbekistan uyruklu Shakhlo Ergasheva savcılıktan serbest bırakıldı. Sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Mahkemeye sevk edilen diğer şüphelilerden S.F., H.A.P., H.A., E.Ö. ve S.K. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler E.G. ve Ö.Ö. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)
Paylaş