havadurum

Çanakkale'de ulaşıma yeniden zam yapıldı

Çanakkale Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda, toplu ulaşıma bir kez daha zam yapıldığı duyuruldu.

1105
Çanakkale Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Başkanlığı'nda Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda mevcut gündem maddeleri masaya yatırılırken, şehir içi toplu ulaşım araçlarına yüzde 41 ile 75 oranında zam yapılması yönünde oy çokluğu ile karar verildi.

Yüzde 41 ile 75 oranında zam yapılmasına karar verildi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Başkanlığı'nda gerçekleştirilen Çanakkale Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda en dikkat çeken karar Temmuz ayının ardından tekrardan şehir içi toplu ulaşım araçlarına zam yapılması oldu. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay'ın ikinci oturumunu yönettiği toplantıda gündem maddeleri ele alınırken, iki oturumda oy çokluğu ile ulaşıma yüzde 41 ile 75 oranında zam yapılmasına karar verildi. Yapılan zammın nedenine gelince; yükselen akaryakıt fiyatları, yedek parça, lastik ve araç bakımları derken öte yandan asgari ücrete bağlı olarak personellerin ücretlerinin artması gösterildi.

Toplu ulaşımda son durum

Verilen karar göre; şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti yüzde 41,67'lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise yüzde 66,67 artışla 6 liradan 10 liraya yükseldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla 2 liradan 3.50 liraya yükseldi.
(Dilan Kaynak)
Paylaş