havadurum

Çanakkale'de Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı Yoğun İlgiyle Gerçekleşti

Çanakkale, Türkiye'de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi İçin Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı'na ev sahipliği yaparak sivil katılımın önemine vurgu yaptı.

904

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Türkiye'de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi İçin Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi', Çanakkale'de önemli bir adım attı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü (STİGM) ana ve eş faydalanıcılarıyla birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında düzenlenen Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı, 16 Şubat 2024 tarihinde başarıyla tamamlandı.

Çeşitli sunumlar gerçekleştirildi

Çalıştay, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nun katılımıyla başladı ve Çanakkale Belediyesi Strateji Geliştirme Birimi yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları temsilcileri, kent konseyi temsilcileri ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla devam etti. Sivil Katılım Projesi'nin sunumuyla başlayan toplantıda gün boyunca çeşitli sunumlar ve değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Çalıştaylar pilot illerde düzenlemeye devam edecek

Çalıştayda, Çanakkale'nin mevcut sivil katılım durumu detaylı bir şekilde ele alınırken, grup çalışmalarıyla şehir için taslak sivil katılım strateji ve eylem planı hazırlığı önemli bir aşamaya taşındı. Çalıştaylar tüm pilot illerde düzenlenmeye devam edecek.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş