Çanakkale'de spor...

430

 Çanakkale Belediyespor; Vestel Venus Sultanlar Ligi`nde başarılı sonuçlar alıp, Avrupa`da da yoluna devam eden File`nin Çanakkaleli Sultanları, ligin 14. hafta maçında 4 Şubat 2017 cumartesi günü saat 16.00`da İstanbul Akatlar Spor Salonu`nda Beşiktaş`ın konuğu oluyor. NTV spor kanalının naklen yayınlayacağı müsabakanın çekişmeye sahne olması bekleriyor. Ligin, Anafartalar Spor Salonu`nda oynanan ilk yarı maçında Çanakkale Belediyespor Beşiktaş`ı 3-0 mağlup etmişti.

 
Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı Anafartalar Spor Salonu`nda 3-2 kaybettiği Olimpiyakos maçının rövanşını 7 Şubat 2017 salı günü saat 21.30`da Pire Melina Merkouri Rentis`de oynayacak. File`nin Çanakkaleli Sultanları raki-bini eleme başarısı gösterirse,  CEV Kupası`nda çeyrek finale yükselmek için Vasas Obuda Budapest (Macaristan) - Asterix Avo Beveren (Belçika) maçlarının galibi ile eşleşecek.
 
Çanakkale Dardanel; Ligin son 3 haftasında istenen sonuçları alamayan Kırmızı-Beyazlı takım hafta sonu deplasmana çıkıyor. 5 Şubat 2017 pazar günü saat 13.30`da Manisa`nın Mümin Özkasap Tesislerinde  Manisa Büyükşehir Belediyespor`la karşılaşacak Çanakkale Dardanel, bu önemli randevuya 3 puan hedefiyle çıkacak. Klasmandaki durumu oldukça kritik olan Kırmızı-Beyazlı takımdan galibiyet bekleniyor.  
 
Yeşil Bayramiçspor;  Bu sezon da Türkiye Bayanlar Voleybol 1.,Lig`de yer alma başarısı gösteren File`nin  Bayramiçli Sultanları 5 Şubat 2017 pazar günü saat 15.00`de Bursa`nın Cengiz Göllü Spor Salonu`nda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Uzunca bir süre olumsuz sonuçlar alarak, düşme hattının bir üstünde bulunan Yeşil Bayramiçspor Bayanlar Voleybol Takımı salona puan umuduyla çıkacak.  Ancak biliniyor ki, bir mütevazi bütçeli küçük bir ilçe takımı, diğeri ise Türkiye`nin 4. büyük şehrini temsil eden bir ekip.
 
BAL Takımları; Çanakkale futbolunu Bölgesel Amatör Lig`in 13 takımlı 9. grubunda temsil eden takımlardan Yeni Çanspor 5 Şubat 2017 pazar günü saat 14.00`de deplasmanda Çiftay Yeşilova ile karşılaşacak. Karabiga Belediye Gençlikspor ise aynı gün ve saatte kendi sahasında lider Turgutluspor`u ağırlayacak. Şiddetle puana ihtiyacı olan BAL takımlarının alacağı sonuçlar, BAL`daki durumları hakkında belirleyici olacak.
 
Ayvacık Ümmühan Hatun ; Geçen hafta Anafartalar Spor Salonu`nda Bandırma Basketbol takımını 59-50`lik skorla mağlup eden Ayvacık Ümmühan Hatun İlköğretim Okulu Spor Kulübü 5 Şubat 2017 pazar günü saat 14.00`de Bursa`nın Tofaş Spor Salonu`nda Bursa Büyükşehir Belediyespor`la karşılaşacak. `Küçük ilçenin Büyük takımı` yakıştırması yapılan Ümmühan Hatun`un rakibi karşısında alacağı sonuç merakla bekleniyor. 
 
Umurbey Belediyespor; Bu sezon Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi`nde (EBBL)  yer alıp, olumlu sonuçlar elde eden Umurbey Belediyespor grubundaki son maçına çıkıyor. Umurbey ekibi 4 Şubat 2017 cumartesi günü saat 16.00`da Anafartalar Spor Salonu`nda Bursa Nilüfer Belediyespor`la karşı karşıya gelecek. 
 
Boğazgücü Engelliler Takımı ; Ali Yasin Zengin başkanlığındaki, Çanakkale Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Boğazgücü ilk yarının erteleme maçlarında galibiyet arayacak. Boğazgücü 4 Şubat 2017 cumartesi günü saat 12.00`de Bursa Osmangazi`de Ozmangazi ile kozlarını paylaşacak. Bir gün sonra, 5 Şubat 2017 pazar günü de 18 Mart Spor Salonu`nda saat 13.00`de Samsun ekibi ile karşılaşacak. Boğazgücü bu 2 maçı kazanması halinde maratonun ilk yarısında 10`da 10 yapıp, liderliğe yükselecek. 
 
Masterlar maçı; Futbol Federasyonu`nun düzenlediği Masterlar Ligi, Marmara Turnuvası`nın ilk yarısını lider olarak tamamlayan Çanakkale Boğazgücü Masterlar Takımı, ikinci devrenin birinci maçında deplasmana çıkıyor. Çanakkale Boğazgücü Masterlar Takımı 5 Şubat 2017 pazar günü saat 17.00`de İstanbul  Başakşehir Cebeci Stadı`nda ilk yarıda 4-1 mağlup ettiği İstanbul Görelespor`la karşılaşacak. 
 
Çanakkale yerel futbol liglerine hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla devam edilecek. Süper Amatör, 1.Amatör, U-19, U-17, U-15 ve U-14 liglerinde yapılacak olan müsabakalar Çanakkale merkez sentetik saha ile ilçe ve belde sahalarında gösterime girecek. Futbol İl Temsilciliği tarafındanplanlanan maçları Çanakkale Futbol Hakemleri yönetecek. 
(Yusuf Sonkurt- Oya Koyuncu)
Paylaş