Çanakkale`de Spor

Kent sporunu ülke genelinde yeşil sahalar ile salonlarda temsil eden Çanakkale ekipleri hafta sonu hedefleri doğrultusunda zorlu puan mücadeleleri verecekler. Yerel futbol liglerine 1.Amatör, U-19 ve U-14 kategorilerinde devam edilecek...

564
Ç.Dardanelspor
Futbol Direktörü Tamer Tuna yönetimindeki Kırmızı-Beyazlı takım yer aldığı 3.lig,2.grupta ikinci yarının ilk maçını deplasmanda yapacak. Çanakkale Dardanelspor 20 Ocak 2013 pazar günü saat 13.30`da 888 seyirci kapasiteli Bursa Nilüfer Stadı`nda Nilüferspora karşı karşıya gelecek. Maratonun ilk yarısında iki takım arasında 18 Mart Stadı`nda oynanan müsabaka 2-2 sonuçlanmış, Boğaz ekibinin gollerini kaptan Samet Albayrak ile İlhan Faruk atmıştı. Ligin ilk yarısını 34 puanla Aydınspor 1923`ün ardından ikinci sırada kapatan Çanakkale Dardanelspor`un Şampiyonluk hedefine direkt ulaşması için önünde 17 final maçı daha bulunuyor.
 
Ç.Belediyespor
Mücadele verdiği Türkiye Bayanlar Voleybol 2.ligi A grubunda ikinci yarının birinci maçını İzmir`de Karşıyaka ile yapıp, salondan talihsiz şekilde 3-2 yenilgi ile ayrılan Çanakkale Belediyespor, 20 Ocak 2013 pazar günü saat 16.00`da 18 Mart Spor Salonu`nda bir başka İzmir ekibi Rota Koleji Gazi Gençlik`le karşılaşacak. Normal sezonun sonunda ilk 4 hedefini gerçekleştirip, 1.lige yükselme Play-Off maçlarına katılmak isteyen Antrenör Vedat Mekik idaresindeki filenin Mavi-Beyazlı takımı bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. İki takım arasında ilk yarıda İzmir`de oynanan maçı Çanakkale Belediyespor 3-2 kazanmıştı.
 
Bigaspor
Bu sezon ilk kez Türkiye Kadınlar Basketbol 2.liginde (TKB2L) yer alan Bigaspor geçen hafta Samsun deplasmanında Tekkeköy Belediyespor`a 62-55 mağlup oldu. Ligde 4 galibiyete karşı, 9 yenilgisi bulunan Lacivert-Beyazlı takım 20 Ocak 2013 pazar günü saat 15.00`de Biga İçdaş Spor Salonu`nda iddialı Güre Belediyespor`u konuk edecek. Bigalı spor severlerin büyük ilgisi ile karşılaşan Kadınlar Basketbol takımının iç salon maçlarını çok sayıda seyirci keyif alarak izliyor.
 
Yeşil Bayramiçspor
Türkiye Bayanlar Voleybol 3.liginde mutlak hedefi Play-Off grubu olan Yeşil Bayramiçspor geçen hafta dış salonda Sakarya Yeni Hendekspor takımına beklenmedik şekilde 3-0 yenilerek, hayal kırıklığı yarattı. Yeşil Bayramiçspor Bayanlar Voleybol takımının yer aldığı grupta ilk yarı müsabakaları tamamlandı. Bu kategoride hafta sonu maç oynanmayacak. File`ninYeşil-Beyazlı sultanları 27 Ocak 2013 pazar günü saat 16.00`da İstanbul Hasan Doğan Spor Salonu`nda ikinci yarının ilk maçında kozlarını Bahçelievler ile paylaşacak.
Yerel Ligler
 
Çanakkale amatör küme maçlarına 19, 20 ve 21 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak müsabakalarla devam edilecek. 1.Amatör (İkinci yarının ilk haftası), U-19 ve U-14 kategorilerindeki karşılaşmalar merkez sentetik, ilçe ve belde sahalarında oynanacak. 11 kulübün mücadele verdiği Süper Amatör Ligde ise maratonun ikinci yarı perdesi 26-27 Ocak 2013 tarihlerinde açılacak.
Paylaş