Çanakkale`de spor

Kent sporunu ülke geneli ile il bazında temsil eden kulüpler hafta sonu değişik illerdeki saha ve salonlarda oynayacakları kritik müsabakalarda zorlu rakiplere karşı puan mücadelesi verecekler.

343
Çanakkale Dardanelspor:
Geçen hafta Manavgat`ta İlker ve Umut (2)`un attığı gollerle Evrensekispor`la 3-3 berabere kalan Kırmızı-Beyazlı takım maratonun 14. maçında 2 Aralık 2012 pazar günü 18 Mart Stadı`nda saat 13.30`da İskenderun 1967 takımı ile karşılaşacak. Haftalık rutin çalışmalarını Futbol Direktörü Tamer Tuna yönetiminde Barbaros tesislerinde sıkı bir tempoda sürdüren Çanakkale Dardanelspor, bundan önceki müsabakalarda olduğu gibi bu maça da mutlak 3 puan parolası ile hazırlanıyor. 3.lig,2.grupta zirve yarışını sürdüren Kırmızı-Beyazlı takımın pazar günü gözü rakibi olan İskenderun 1967 takımında olurken, kulağı Aydınspor 1923 ve Hacettepe maçlarından gelecek sonuçlara odaklanacak.
 
Çanakkale Belediyespor;
Türkiye Bayanlar Voleybol 2.ligi A grubunda önceki sezonlarda olduğu gibi, ilk aşamadaki hedefi yine Play-Off olan Antrenör Vedat Mekik yönetimindeki Mavi-Beyazlı takım seri galibiyetlerine bir yenisini daha eklemek için 2 Aralık 2012 pazar günü İzmir Atatürk Spor Salonu`nda saat 15.00`de Işıkspor`la karşı karşıya gelecek. File`nin Çanakkaleli sultanları haftalık rutin çalışmalarını ciddiyet içinde sürdürüyor.
 
Bölgesel Amatör Lig (BAL);
Çanakkale futbolunu Bölgesel Amatör Ligin 15 takımlı 9. grbunda temsil eden takımlardan Bozcaadaspor hafta sonu evinde oynarken, Bigaspor deplasmana çıkacak. 18 puanla grubunda liderliğini sürdüren Bozcaadaspor 2 Aralık 2012 pazar günü saat 13.30`da 20 Eylül Stadı`nda iddialı rakip Bursa Merinosspor`u konuk edecek. 9 puana ulaşan Bigaspor ise İstanbul deplasmanında aynı gün ve saatte Beykoz 1908 takımı ile kozlarını paylaşacak. Bozcaadaspor Antrenör Resul Kuzu, Bigaspor Antrenör Mehmet Akgün yönetiminde çalışmalarını devam ettiriyor.
 
Bigaspor Kadınlar Basketbol Takımı:
Bu sezon ilk kez yer aldığı Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Liginde tecrübe aşaması yaşayan Bigaspor maratondaki 7. maçını 2 Aralık 2012 pazar günü saat 15.00`de Adapazarı deplasmanında Sakarya Üniversitesi ile yapacak. Ligde 2 galibiyete karşın 4 yenilgisi bulunan Bigaspor Kadınlar Basketbol Takımının bu dış salon maçından galibiyetle dönmesi bekleniyor. Biga ve Çanakkale spor camiaları tarafından ilgi ile izlenen Bigaspor Kadınlar Basketbol takımı kent sporuna renk getirip, ses vermeye devam ediyor.
 
Yeşil Bayramiçspor:
Geçen yıl olduğu gibi bu sezon da Türkiye Bayanlar Voleybol 3.liginde mücadele veren Yeşil Bayramiçspor maratonun ilk 4 maçından 3 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Zirve yarışını sürdürdü. File`nin Yeşil-Beyazlı sultanları ligin 5. maçında 2 Aralık 2012 pazar günü saat 13.00`de Bayramiç Spor Salonu`nda Büyükşehir Belediye Kağıtspor`u ağırlayacak. Çekişmeli geçeceği sanılan müsabakayı Yeşil Bayramiçspor`un kazanması bekleniyor. Yeşil-Beyazlı takım geçen hafta İstanbul 50.Yıl Spor salonu`nda yapılan maçta lider Ataşehir Belediyespor’a 3-0 mağlup olmuştu.
 
Süper Amatör Lig:
11 takımın yer aldığı Çanakkale Süper Amatör Ligde 6. hafta maçları tamamlandı. 14 puanlı Geliboluspor 1 maç fazlası ile liderliğe yükseldi. Bu ekibi Yeni Çanspor, Özel İdarespor, Karabiga Belediye Gençlikspor ve Arslancaspor az puan farkları ile takip ediyor. Süper Amatör Ligi maçlarına 1-2 Aralık 2012 tarihlerinde oynanacak toplam 5 müsabaka ile devam edilecek. Karşılaşmalar merkez sentetik saha ile ilçe ve belde sahalarında gösterime girecek.
 
1.Amatör, U-17 ve U-15 ligleri:
10 kulübün katılımı ile başlayıp, 9 takımla devam eden Çanakkale 1.Amatör Liglerinde 7. hafta maçları geride kaldı. 7`de 7 yapan lider Barbarosspor ligin flaş takımı olarak dikkat çekiyor. U-17 liginin gruplarında son hafta maçları oynanacak. U-15`lerin A ve B gruplarında normal sezonu Hastanebayırıspor ile Geliboluspor lider olarak tamamladı. C grubunda ise heyecan hafta sonu yapılacak karşılaşmalarla tamamlanacak.
Paylaş