havadurum

Çanakkale’de Karın Keyfini Çıkaran Sokak Hayvanlarına Belediyeden Destek

Kar yağışının etkili olduğu Çanakkale’de, belediye ekipleri sokak hayvanlarını unutmadı. Kapanan köy yolları ise açılmayı bekliyor.

598

Kar yağışı, Çanakkale’de hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezi ve ilçelerde kar kalınlığı artarken, 46 köy yolu ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, sokak hayvanları için mama bırakırken, bir personelin oyun havası eşliğinde yaptığı hareket sosyal medyada ilgi gördü.

Kar Yağışı Etkili Oluyor

Çanakkale’de dün öğleden sonra başlayan kar yağışı, bugün de devam ediyor. Meteorolojinin kar ve fırtına uyarısı yaptığı kentte, hayat olumsuz yönde etkileniyor. Kent merkezi sabah saatlerinde kısmen beyaza bürünürken, Eceabat, Gelibolu, Çan, Yenice, Bayramiç, Biga ve Lapseki ilçelerinde de kar yağışı görülüyor.

Köy Yolları Kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 46 köy yolu ulaşıma kapandı. 28 ekip, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de denetimlerini arttırdı. Yetkililer, sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor.

Sokak Hayvanları Unutulmadı

Kar yağışının etkili olduğu Biga ilçesinde ise belediye ekipleri, sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye ekipleri, Abdiağa Mesire Alanı içerisine ve besleme noktalarına sahipsiz sokak hayvanları için kuru mama bıraktı. Biga Belediyesi personeli Kıvanç Tırkış, sokak hayvanlarına oyun havası eşliğinde mama verirken, eğlenceli anlar yaşandı. Tırkış’ın bu hareketi, sosyal medyada da beğeni topladı.

(İHA)
Paylaş