Çanakkale’de kara avcılığı yasaklandı!

Yangında yaşam alanlarını kaybeden yaban hayvanlarının korunması amacıyla, 2023-2024 sezonundaki Çanakkale’deki kara avcılığına yasak getirildi.

1176

Çanakkale’de yangında etkilenin bölgelerde, yaşam alanlarını kaybeden yaban hayvanlarının, avcılar tarafından avlanmasının önlemek amacıyla kentteki kara avcılığı yasaklandı. Çanakkale’deki yangının ardından yangın alanlarından kaçan yaban hayvanlarının sığındığı ormanlıklarda yükselen silah sesleri tepki çekmiş ve kara avcılığının yasaklanması talebi dile getirilmişti. 16 Temmuz ve 22 Ağustos tarihlerinde, 6500 hektarlık alanda etkili olan yangın nedeni ile başta yaban hayvanları olmak üzere, besi hayvanları ve kanatlı hayvanlar yaşam alanlarını, meralarını kaybetti. Daha yangın sonrası ilk günlerde, yangın alanlarına komşu olan ormanlıklarda yükselen silah sesleri ise yangından kaçan hayvanların avcıların hedefi olduğu yönündeki eleştiriler dile getirilmiş ve kara avcılığının yasaklanması istenmişti.

“Bu sezon kara avcılığı yasak”

Çanakkale Valiliği’nden, yapılan açıklamada “Orman yangınından etkilenen alanlarda kara avcılığı durduruldu” ifadeleri kullanıldı. Kara avcılığının durdurulması sebebi ise, “Çanakkale Merkez ve Lapseki genel avlağı ile Üçpınar, Kirazlı ve Elmacık devlet avlağında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, yaban hayatının korunması kapsamında orman yangınlarından etkilenen yaban hayvanlarının yaşam alanlarında tedbir almak amacıyla” olarak açıklandı. 5 Eylül 2023 tarihi itibarıyla Çanakkale’de 2023-2024 av sezonu süresince kara avcılığına yasaklama getirildiği ifade edildi.

(Esra Güller)

Paylaş