havadurum

Çanakkale’de Kadın Kooperatifleri Buluştu

Çanakkale’de kadın kooperatifleri, yerel üretim ve kalkınmayı desteklemek için bir araya geldi.

1461

Çanakkale Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi temsilcileri bir araya geldi. Kadın kooperatifleri, satış ve pazarlama ağları oluşturdu, yerel kalkınma çalışmalarını inceledi.

Kooperatif Marketi Ziyaret Edildi

Çanakkale’de gerçekleşen program kapsamında, Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifine ait market ziyaret edilerek, çalışma ve işleyiş hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Ziyarette, kadın kooperatifleri arasında satış ve pazarlama ağları da oluşturuldu. Kooperatif marketi, yerel üreticilerin ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırmayı amaçlayan bir girişim olarak dikkat çekti.

Yerel Kalkınma Çalışmaları İncelendi

Program çerçevesinde davetliler, Çanakkale Belediyesinin yerel kalkınma alanındaki çalışmaları hakkında bilgi alırken, proje alanlarını da gezerek inceleme fırsatı buldu.

Koordinasyon ve Destek Sağlandı

Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi temsilcilerinin bir araya gelmesi, Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Birimi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğünün koordinasyonu ve desteğiyle gerçekleşti. Bu sayede, kadın kooperatifleri arasında işbirliği ve dayanışma sağlanmış oldu.(Haber Merkezi).

Paylaş