Çanakkale’de İOKBS Başvuruları Başlıyor

Çanakkale’de 2025 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 10 Şubat’ta başlayacak.

680

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 27 Nisan 2025’te yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre, resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, özel eğitim ortaokulları ile ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 5, 6, 7, 8, hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri sınava katılabilecek.

Çanakkale’de başvurular 10 Şubat’ta başlıyor

Çanakkale’de İOKBS başvuruları 10 Şubat - 3 Mart 2025 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru işlemleri, öğrencinin velisi tarafından okul müdürlüklerine teslim edilecek evraklarla gerçekleştirilecek. Okul yönetimi, başvuruların şartlara uygun olup olmadığını inceleyerek onay sürecini tamamlayacak.

Özel eğitim öğrencilerine sınav tedbir hizmeti

Sınav, 27 Nisan 2025 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için sınav tedbir hizmeti sunulacak. Başvurusu onaylanan öğrencilerin belgeleri okul yönetimi tarafından imzalanarak velilere teslim edilecek. Çanakkale ve ilçelerinde okul müdürlüklerinin başvurulara dair son onay tarihi ise 4 Mart 2025 olarak belirlendi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş