havadurum

Çanakkale’de ilk kez İşe Doğru Europass CV Yarışması düzenlendi 

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hayalindeki Sen CV Yarışması" sonuçlandı. Tören Troya Müzesi’nde gerçekleşti.

826

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, özgün bir hayalin gerçekleşmesi adına düzenlenen Hayalindeki Sen CV Yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Çanakkale’mizde bulunan lise öğrencilerine hayal ettikleri mesleği anlatma şansı sunan yarışmaya 1-30 Nisan tarihleri arasında il genelinden onlarca katılım sağlandı.

Öğrencilerin Çanakkale İŞKUR ile paylaştıkları CV’leri İK 17 Platformu üyeleri Özge Demir, Çiğdem Farnad, Özge Aretlik, Nursema Oral ve Aynur Gürel ile Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Meslek Danışmanı Yasin Sezgin’den oluşan seçici kurul tarafından titizlikle incelenerek değerlendirmeye tabi tutuldu. Gerçek bir iş görüşmesi simülasyonuna katılmaya hak kazanan on iki aday ile profesyonel işe alım mülakatı yapıldı. Yapılan mülakat neticesinde Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Çavuş, birinci, Özel Çanakkale Koleji öğrencisi Eyşan Karataş ikinci, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Ünlüyüm üçüncü olmaya hak kazandılar.

Mammadov üniversite birincisi oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen İşe Doğru Europass CV Yarışması bu yıl Çanakkale’de ilk kez düzenlendi. Bu kapsamda mülakatı başarı ile tamamlayan Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Shovkat Mammadov üniversite birincisi oldu. Bu kapsamda öğrenciye ödül takdimi ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Erenoğlu’nun tebrik mesajı iletildi.

Çanakkale’yi temsil eden Troya’da tören düzenlendi

Sembollerin şehri Çanakkale’de hayallerin gerçekleşmesini sembolize eden en uygun mekan Troya Müzesi’ydi. Düzenlenen ödül töreninde öğrencilerin velileri, öğretmenleri, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel, Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Çanakkale SGK İl Müdürü Hilmi Eren ve proje paydaş Kurumların temsilcileriyle projenin hazırlanmasında emeği geçen İşkur personeli hazır bulundu.

“Başarı ancak başarıyı hayal edenlerindir”

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz törende yaptığı konuşmada; “Hayal kurmaktan çekinmeyin çünkü başarı ancak başarıyı hayal edenlerindir. Bugün burada bir yaşıtınızın kurduğu hayalin gerçekleştirilmesindeki ilk adımı atıyoruz. Bir hayalden yola çıkan projemiz, Troya Müzesi’nin görkemli mekanında yaptığımız ödül töreni ile de taçlanmış oldu. Buradan 29 Mayıs gibi tarihi bir zaman diliminde ve tarihi bir mekanda gerçekleşen bu törende hem yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize hem de İK 17 Platformu üyelerine, Çanakkale Valiliği başta olmak üzere paydaşlarımız İl Kültür Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Troya Müzesi Müdürlüğü, Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğine ve son olarak da bu etkinliğin her aşamasında yer alan Kurum personeline de katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve plaket takdiminin yapıldığı törenin ardından Özel Çanakkale Koleji öğrencisi ve öğretmeni Eyşan Karataş ve Aylin Başar’ın enfes müzik dinletisi ile program sona erdi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş